Zimní přestávka se pomalu blíží ke konci a mužské áčko čeká poslední střet přípravy. Na Bouchalky v sobotu dorazí třetiligové Rosice, kteří tým prověří před úvodním jarním derby.

V přípravě jen s jednou prohrou

Žďár vstupoval do přípravy po povedeném závěru podzimu. Hned na začátku však musel počítat značnou ztrátu, když do Rakouska odešel nejlepší střelec týmu Marek Šerý. Prozatím odehrálo družstvo v průběhu měsíce pět přátelských zápasů, ve kterých jen jednou utrpělo porážku. Ve zbylých duelech tým čítá dvě výhry a dvě remízy, tudíž do poslední zkoušky míří ve značně dobrém rozpoložení. V ní muže čeká ale dost možná nejtěžší soupeř celé přípravy. Od 12 hodin se postaví třetiligovým Rosicím.

Výsledky jarní přípravy áčka:

Představení soupeře

FC Slovan Rosice je fotbalový klub z Jihomoravského kraje, který byl založen roku 1909. Svůj název nese od nového tisíciletí, kdy začalo také úspěšné období klubu. To vyvrcholilo v roce 2012 postupem do MSFL, kde klub s určitými přestávkami působí dodnes. V loňské sezóně se Rosice umístily na třetím místě, což pro klub znamenalo výborný výsledek. Na tyto výkony se však letos navázat příliš nepodařilo, jelikož se tým nachází po podzimní části na dvanáctém místě. Nejlepšími střelci první půle sezóny jsou Adam Fila s šesti góly a Fabián Matula s pěti trefami. Nejslavnějším odchovancem Rosic je Ladislav Krejčí, který je kapitánem současné Sparty Praha.

Dorazte v sobotu v poledne na Bouchalky podpořit kluky v posledním duelu přípravy a příjemně se nalaďte na start jarní sezóny. Ten bude totiž velkolepý, jelikož doma přivítáme v derby Vrchovinu.