Fotbalisty FC Žďas čeká výjimečně již v pátek další divizní zápas. Tentokrát se vydají na hřiště TJ Sokolu Lanžhot, kde se pokusí navázat na domácí výhru 4:2 nad Pelhřimovem.

Duel s Pelhřimovem přinesl první jarní výhru

Po dvou zejména ofenzivně nepovedených zápasech čekal na žďárské fotbalisty domácí duel s Pelhřimovem. Souboj o velice důležité body vyšel lépe žďárským, kteří si po dvou rychlých gólech v úvodu došli pro klidnou výhru. Celý report z utkání najdete zde. Po 18. kole se tak Žďár drží na šestém místě tabulky se ztrátou jednoho bodu na pátý Havlíčkův Brod. Nyní je na programu výjezd do Lanžhotu, kterému jsme na podzim podlehli 0:2.

„Celý zápas jsme měli pod kontrolou, konečně jsme byli efektivní a to byl klíč k prvnímu vítězství. Udrželi jsme si nastavení z druhé půlky zápasu v Líšni, kde jsme taky měli hodně šancí, ale bohužel jsme nedali gól. Dneska jsme to napravili a během úvodu dokázali dvě gólovky proměnit,“ hodnotil utkání trenér Václav Pohanka.

Představení soupeře

TJ Sokol Lanžhot je fotbalový klub z Jihomoravského kraje, který byl založen v roce 1922. Mezi největší sportovní úspěchy klubu patří druhé místo dorostu v rámci celého Československa z roku 1949 a účast A-týmu v druhé nejvyšší soutěži mezi lety 1955 až 1957. Domácím hřištěm klubu je Stadion Na Šlajsi. Většinu své historie strávil Lanžhot v nižších soutěžích, ale v posledních letech zažil výrazný vzestup. Od roku 2018 klub působí v Moravskoslezské divizi, kde v posledních třech sezónách obsadili vždy třetí místo. Aktuálně v soutěží drží místo druhé a blíží se tak nejlepšímu umístění za dlouhé roky.