Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech. Tentokrát se v domácím prostředí představí v sobotu dorostenci a v neděli mladší žáci.

V žákovské divizi se představí v sobotu 27. dubna od 16:30 hodin starší žáci U15, kteří se vydají na třetí venkovní utkání v řadě a jejich soupeřem bude HFK Olomouc. Kategorie U15 na jaře nadále čeká na první vítězství a jejím soupeřem bude čtvrtý celek celek soutěže. „Do Olomouce odjíždíme s cílem herně navázat na utkání v Kroměříži. Velkým bonusem by byl bodový zisk," prozradil své plány do utkání trenér Josef Chmelík.

V sobotu ve 14:30 hodin se v dalším souboji o špici divize představí v tabulce třetí kategorie U14, která se bude snažit zdolat tentokrát pátý celek tabulky HFK Olomouc. Minulé kolo si U14 přivezla výhru z Kroměříže, která byla ale vykoupena několika zraněními. „K dalšímu dubnovému tripu odjede zdevastovaný tým, navíc na půdu hostitele, který má na jaře skvělé výsledky. Už není normální jaké zdravotní problémy tento tým neustále provázejí. Jen namátkou, za poslední týden nám přibyly další dvě sádry. Ale není důvod podléhat skepsi, pokud podáme stejně odhodlaný výkon jako v Kroměříži, tak těžké utkání zvládneme," řekl před sobotním utkáním trenér David Krejčí.

V sobotu 27. dubna se představí na domácím hřišti dorostenci. Ve 14:00 hodin nastoupí starší dorostenci U19. Ti budou chtít natáhnout svoji čtyřzápasovou sérii bez prohry proti třetímu celku tabulky. „Chtěli bychom navázat na naše předchozí domácí utkání, které jsme zvládli. Čeká nás kvalitnější soupeř než minulý týden v Židenicích, kde jsme dva body ztratili. Lépe nakládat s ofenzivními možnostmi bude naším úkolem. V domácím prostředí musíme být odvážní, houževnatí a věřit ve vlastní síly. Víme, že můžeme uspět, pokud odevzdáme to nejlepší," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 bude chtít v sobotu v 16:15 hodin rozmnožit svůj zatím skromný pětibodový jarní zisk. Mladší dorostenci jsou v tabulce na devátém místě a proti páté Svratce Brno budou chtít poprvé na jaře v domácím prostředí zvítězit. „Do utkání proti Svratce Brno půjdeme s odhodláním navázat na výkon ze Židenic, který sice na plný bodový zisk nestačil, ale ukázal nám, že se máme od čeho odrazit. Věříme, že navážeme jak herně tak i výsledkově na podzimní utkání s tímto soupeřem, kdy jsme dokázali po bojovném výkonu zvítězit. Jelikož hrajeme doma v odpoledním čase a má být konečně zase trošku příjemné počasí, tak se těšíme na zajímavou diváckou návštěvu, kterou budeme chtít odměnit bodovým ziskem," věří ve vítězství trenér Lukáš Invald.

Kategorie U13 bude chtít v domácím prostředí v žákovské lize navázat na čtyřzápasovou šňůru vítězství. V nedělním dopoledni se v tabulce třináctí mladší žáci od 10:00 hodin představí proti devátému Hodonínu. „V dalším jarním kole se domácí Žďár U13 představí proti Hodonínu. Hostující tým ztratil na jaře body pouze jednou, a to na hřišti Znojma, kde prohrál 1:3. Domácí tým čtyřikrát v řadě vyhrál a bude chtít na tuto sérii navázat," řekl před utkáním trenér Michal Skalník.

Kategorie U12, která je na jaře nadále stoprocentní, se představí v neděli od 12:00 hodin proti v tabulce druhému Hodonínu, který také ještě na jaře neztratil ani bod. „Minulé kolo jsme vysoko zvítězili v Prostějově a nyní nás čeká na jaře dobře hrající Hodonín. Zatím se nám více střelecky daří na hřištích soupeřů a tak doufáme, že se konečně ve větší míře prosadíme i v domácím prostředí. Tento týden jsme hodně kvalitně i ve velkém počtu potrénovali a snad vše prodáme i ve víkendovém zápase," sdělil své plány do utkání trenér Petr Procházka.