V prvním kole ligy žen se ve skupině o záchranu poprvé v této sezóně trefila žďárská odchovankyně Simona Novotná. Svým úvodním gólem v zápase nasměrovala svůj tým FK Pardubice k nečekané výhře 4:3 na hřišti Plzně.

Ahoj Simčo, předem gratuluji k výhře a k tvému vstřelenému prvoligovému gólu po více jak dvou letech. Jak si viděla tvoji trefu?
Ahoj, děkuju. Za gól i za výhru jsem moc ráda. Na velkém vápně se ke mně dostal odražený míč od jejich gólmanky a mně se to podařilo z voleje trefit.

V nejvyšší soutěži to byla již třináctá branka co jsi vsítila, vzpomeneš si, která byla zatím nejdůležitější?
Na nejdůležitější si asi nevzpomenu, ale myslím, že zrovna tahle proti Plzni byla důležitá, protože se mi ji povedlo dát hned na začátku zápasu a bylo důležité, že jsme dali první gól my.

V minulém roce tě potkaly zdravotní problémy, můžeš nám prozradit, co se stalo?
V létě jsem měla mononukleózu, tak mě to vyřadilo na skoro celou podzimní část.

Kdy jsi se tedy plnohodnotně zapojila do tréninkového procesu?
Plnohodnotně jsem se do tréninku zapojila až v zimní přípravě. Na konci podzimu už jsem také něco odehrála, ale do zápasu to bylo maximálně na 20 minut. Ted už je to lepší, tak jsem ráda, že zvládám odehrát už skoro celé zápasy.

V příštím kole vás čeká předposlední Baník Ostrava a při tříbodovém zisku se na něj můžete bodově dotáhnout, jak se na zápas těšíte?
Na zápas se moc těšíme a víme, o co se hraje. Myslím, že nás výhra proti Plzni všechny nakopla a chceme vyhrát a na Baník se dotáhnout. Věřím, že všechny předvedeme co nejlepší výkon a povede se nám vyhrát.

Určitě je cílem Pardubic nejvyšší soutěž zachránit, jaké máte podmínky oproti ostatním ligovým týmům, kolikrát týdně trénujete?
Ano, našim cílem je se zachránit a udržet první ligu v Pardubicích. Společné tréninky s týmem máme 3x týdně a k tomu máme individuální trénink. Většinou je to nějaké běhání nebo posilování.

V Pardubicích byla vystavěna nová fotbalová aréna. Již jste si zde zahráli nebo hrajete ligové zápasy jinde?
V CFIG aréně už jsme si jeden zápas zahráli. Byl to poslední zápas v minulé sezoně 2. ligy proti Spartě B, kde jsme po zápase přebrali pohár pro vítěze 2. ligy. Jinak ligové zápasy hrajeme na stadionu Pod Vinicí

Když jsi začínala v 6-ti letech ve žďárském klubu, myslela jsi, že to můžeš dotáhnout až do první ligy žen potažmo do reprezentace?
To jsem si asi nemyslela, ale jsem za to ráda, že se to povedlo. Když přišla první pozvánka do reprezentace, tak jsem se snažila dál co nejvíce makat, abych se v reprezentaci udržela a pravidelně hrála.

Podívala jsi se posléze i do několika evropských států v rámci kvalifikace do 19-ti let. Jak na to vzpomínáš?
Vzpomínám na to ráda, byla to super zkušenost i pěkné zážitky zahrát si proti spoustě kvalitních týmů a poměřit s nimi síly na různých kvalifikacích na ME nebo jiných turnajích.

Právě v reprezentaci do 19-ti let se ti povedlo vstřelit 11 branek. Vzpomínáš na některé trefy, které byly rozhodující?
Vzpomínám, že se mi povedlo dát góly v některých důležitých zápasech v kvalifikaci na ME. Například proti Řecku a Maďarsku. Dále pak byly také důležité góly na turnaji v Turecku, který si pamatuju, že se nám vydařil.

Ve žďárském klubu trénuješ začínající fotbalové talenty v kategorii U11, jak tě baví práce s mládeží?
Práce s mládeží mě baví. S klukama, které trénuji, teď jsem už několikátý rok a jsem ráda, že vidím jaké dělají pokroky.

Ve žďárských přípravkách hraje několik desítek dívek, chtěla by jsi jim něco vzkázat?
Chtěla bych jim vzkázat, aby holky fotbal hlavně bavil a vydržely u něj co nejdéle. A aby na sobě makaly.

Děkuji ti za rozhovor, ať jsi hlavně zdravá a doufám, že se vám v Pardubicích podaří zachránit nejvyšší soutěž žen.
Taky děkuju. Věřím, že se nám to povede.

Fotogalerie