Naše žákovské celky se utkají o prodlouženém Velikonočním víkendu na hřištích soupeřů. V domácím prostředí bude hrát jen dorost.

Jako první se představí v žákovské lize ve čtvrtek 28. března ve Vyškově mladší žáci. Výkop utkání mladších žáků U13 je v 13:00 hodin, mladší žáci U12 sehrají své utkání ve 14:45 hodin. U13 bude chtít po minulém zápase, který ji proti Znojmu nevyšel, opět zabrat a navázat na úvodní vítězství proti Havlíčkovu Brodu. „První venkovní utkání jarní části nás čeká na hřišti Vyškova. Soupeř, který nám rozhodně nebude chtít dát nic zadarmo, ale my chceme podat týmový kompaktní výkon a využít každou příležitost ke skórování," prozradil své plány do utkání trenér Michal Skalník.

U12 minulé kolo porazila Znojmo 3:0 a po dvou jarních kolech má plný počet šesti bodů. „Trápí nás větší marodka, ale budeme chtít navázat na první dvě domácí utkání, které jsme vyhráli a na dobrý týmový výkon z minulého víkendu. Povedlo se nám uhrát zápas bez obdržené branky, o což se budeme snažit i na jihu Moravy. Byli by jsme rádi, pokud by se nám začaly dařit proměňovat i vyložené brankové situace," sdělil své plány do utkání trenér Petr Procházka.

V pátek odpoledne se představí na jihu Moravy také starší žáci. První vyběhne v 13:00 hodin k zápasu tentokrát kategorie U14, která je na čtvrtém místě tabulky a utká se s osmou Kuřimí. „Letošního nováčka již dobře známe. Bude určitě povzbuzen výhrou na půdě silné Kroměříže, takže opět nic jednoduchého. Věřím, že zranění kluci již budou v pořádku, takže budeme zase silnější a další z náročných utkání zvládneme," řekl před pátečním utkáním trenér David Krejčí.

Hráči U15 se dostanou ke slovu v 15:00 hodin, když domácí, kteří jsou v tabulce předposlední devátí, přivítají naše starší žáky, kteří jsou na sedmém místě tabulky. „První jarní utkání na přírodní trávě sehrajeme v pátek v Kuřimi. Odjíždíme s cílem nejen bodovat, ale hlavně napravit poslední domácí utkání se Svratkou Brno," uzavírá pozvánku na zajímavý zápas trenér Josef Chmelík.

V sobotu se budou chtít na domácím hřišti bodově prosadit starší dorostenci U19, které čeká v 10:00 hodin pátý celek tabulky Blansko. „Chceme soupeři oplatit podzimní porážku a navázat na pracovitý výkon z Líšně. Přidat musíme v poslední třetině hřiště a být více efektivní. Pomalu se nám vyprazdňuje marodka a budeme mít více variant složení sestavy. Těšíme se na kvalitní utkání a chceme zabojovat o další body do tabulky," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 se bude chtít v sobotu ve 12:15 hodin pokusit vyzrát na souseda v tabulce, na tým z Blanska. „Víkend přinese další fotbalovou bitvu, tentokrát s Blanskem. Zatímco naše jarní vystoupení nejsou ideální, věříme, že přichází čas na obrat. Stejně tak i Blansko začalo jaro bez vítězství, což nás motivuje bojovat o naši první jarní výhru. I přes naše zdravotní problémy v týmu věříme, že jsme připraveni překonat Blansko a získat tři body," zamyslel se nad hledáním prvního jarního triumfu trenér Tomáš Litochleb.