Další fotbalový víkend je tu, a proto tu jsme s dalším tradičním preview. Áčko v neděli na domácí půdě přivítá FC Kuřim, naopak rezerva vyjede do Nové Vsi.

V MOL Cupu proti Líšni

Svěřenci trenéra Václava Pohanky mají za sebou vskutku náročný program. Po šokující výhře nad Jihlavou v rámci celorepublikového poháru přišla těžká zkouška na půdě Břeclavi. Ta v kombinaci s náročnými podmínkami vyvrcholila v první porážku sezóny. Kompletní reportáž z utkání naleznete zde. Již ve čtvrtek 5. září však celý Žďár netrpělivě vyhlížel los druhého kola MOL Cupu, který nakonec jako našeho budoucího soupeře určil druholigový tým z Líšně. Ten na Bouchalky dorazí ve středu 25. září od 16:30.

Domácí souboj s Kuřimí

Boj na ligové frontě pokračuje již tuto neděli, když na Bouchalkách od 16:00 vyzveme Kuřim. Té se vstup do nového ročníku vskutku povedl, jelikož jedinou ztrátu zaznamenala v souboji s úřadujícím lídrem z Velké Bíteše. Zbytek zápasů vyšel Kuřimi na jedničku a se skóre 19:4 aktuálně drží třetí příčku 4. Moravskoslezské ligy. Žďárskou obranu tak čeká velice těžká zkouška proti nejlepšímu ofenzivnímu celku ligy. Náš soupeř se stejně jako my může těšit z účasti ve druhém kole MOL Cupu, kde vyzve prvoligové Slovácko.

Udrží rezerva neporazitelnost i proti Nové Vsi?

Ve čtyřech odehraných kolech žďárská rezerva prozatím nenašla přemožitele. Po třech remízách přišly v posledním kole vysněné tři body a posun na páté místo tabulky. V neděli 8. 9. se naši fotbalisté pokusí na půdě Nové Vsi navázat na toto vítězství a ještě vylepšit svoje postavení v krajském přeboru. Rozdíl mezi oběma týmy činí v tabulce pouhý bod a očekávat se dá vyrovnané utkání, tak držte palce!

Partnerem víkendu je společnost DEL. Více se o ní můžete dozvědět pomocí článku na našem webu.