Fotbalisté Žďáru nad Sázavou odehrají v sobotu 17. srpna od 10:15 již třetí kolo 4. Moravskoslezské ligy. Po úvodní výhře v Meziříčí a domácí remíze se Ždírcem je čeká tradiční rival Havlíčkův Brod.

Bezgólová remíza se Ždírcem

Minulý víkend na Bouchalky přijel tým ze Ždírce nad Doubravou, který zde odehrál vyrovnané utkání. Žďáru příliš nevyšel první poločas, kdy si nedokázal vypracovat dostatek možností a často docházelo ke ztrátám balónu. Ani v druhé půli se míč za brankovou čáru dostat nepovedlo a mrzet budou zejména dvě tyče, které žďárští nastřelili. Tuto bezgólovou remízu hodnotil po zápase šéf domácí lavičky pan Václav Pohanka. Jeho vyjádření si můžete pustit zde:

V sobotu duel s Havlíčkovým Brodem

Havlíčkův Brod skončil v loňské sezóně na pátém místě, což je nejlepší výsledek klubu od roku 2015. V úvodním kole Havlíčkův Brod porazil Humpolec 2:1, ale následně stejným výsledkem podlehl rezervě Líšně a aktuálně tak má na kontě 3 body. O další bude bojovat právě proti Žďáru, se kterým se pokusí navázat na loňskou výhru 2:0 z domácího hřiště.

Pohledem kabiny - Přemysl Severa

Jak hodnotíš vstup do nové fotbalové sezóny?

Vstup určitě musím hodnotit pozitivně a to hned z několika stránek. Nikdo z týmu momentálně nemá žádné zdravotní problémy a věřím, že tento stav vydrží po zbytek sezóny. I s pohárem jsme ještě nezaznamenali porážku v soutěžních zápasech, což nám může pomoct v další části soutěže. Dále hrajeme v novém rozestavení, které se nám zápas od zápasu dostává pod kůži a cítím, že to pro herní projev a zejména výsledky bude mít pozitivní vliv. Taky je v kabině cítit dobrá nálada a energie!

Co bude klíčové pro to, aby tým zvládl souboj s Havlíčkovým Brodem?

Určitě nás nečeká nic lehkého. Brod je kvalitní soupeř, který nám nedá kousek prostoru zadarmo. Důležité bude držet naše principy a systém, díky kterému můžeme uspět, když budeme vše zodpovědně plnit. Máme dost zkušený tým, abychom dokázali odvézt všechny body a pevně věřím, že se nám to podaří!

B tým se poprvé ukáže doma! Čeká je duel s Okříškami

Svoji ligovou premiéru má za sebou i rezerva mužského výběru FC Žďas. V duelu s Bystřicí nad Pernštejnem našim fotbalistům nevyšel začátek, když ve 27. minutě prohrávali již 0:2. Poté ale dokázali zabrat a stav utkání srovnat na 2:2, což byl i konečný výsledek souboje. Kompletní reportáž z duelu najdete zde.

Další boj o body se očekává v neděli 18. srpna v 16:30 na žďárském stadionu Bouchalky. Soupeřem výběru Martina Mužátka bude SK Huhtamaki Okříšky, kterému se absolutně nepovedl vstup do nové sezóny. Na domácím stadionu podlehl Sapeli Polná 0:3 a proti Žďáru tak má co napravovat.

Partnerem víkendu je společnost Businesswings.