Po úspěšném vstupu do nové sezóny čeká muže první domácí ligová zkouška. V neděli 11. srpna od 17 hodin na Bouchalkách přivítáme Ždírec nad Doubravou.

Výhra 3:0 na úvod

Po vyřazení Blanska z MOL Cupu a postupu do 1. kola, ve kterém žďárští vyzvou Jihlavu, čekala naše fotbalisty první zkouška na ligové frontě. K té vyrazili na půdu Velkého Meziříčí. Blýskl se zejména Jiří Veselský, který rozvlnil síť soupeřovy branky hned dvakrát. Třetí gól později přidal ještě Jan Henzl a Žďár si tak zajistil vítězství 3:0 a první tři body do tabulky 4. Moravskoslezské ligy. Kompletní reportáž z utkání i komentář hlavního trenéra týmu najdete zde.

Z Hlinska přichází Martin Opina

V minulém týdnu Žďár také přivítal třetí letní posilu, kterou se stal osmadvacetiletý záložník Martin Opina. Pod Zelenou horu přichází z Hlinska, za které v loňské sezóně nastoupil k 29 zápasům a vstřelil 5 gólů. Kromě toho si ještě prošel kluby jako Břeclav, Hodonín, Ústí nad Orlicí nebo Chrudim. K jeho uvítání v klubu vzniklo i video od klubového fotografa Jiřího Uchytila, které si můžete pustit zde.

Fotbalisté Ždírce na úvod soutěže vyhráli

Jak už jsme zmiňovali, naším nedělním soupeřem bude SK Tatran Ždírec nad Doubravou. Ten se v loňské sezóně umístil na sedmém místě a do té letošní vstoupil rovněž dobře. Na domácím hřišti porazil rezervu Líšně vysoko 5:1 a na Bouchalky tak zcela jistě přijede povzbuzen tímto výsledkem. Žďár může naopak těšit statistika vzájemných zápasů, když všechny tři poslední duely se Ždírcem vyšly pro celek Václava Pohanky lépe. Ten poslední žďárští ovládli 3:0 po brankách Veselského, Jirouška a Starého. Doufejme, že se podaří na tento výsledek navázat a opět si připíšeme vítězství. Přijďte nám k tomu pomoci, v neděli 11. srpna od 17:00!