Přesně 50 dní dělí od sebe poslední duel loňského ročníku a ten úvodní, který čeká žďárské fotbalisty již v neděli 4. srpna na půdě Velkého Meziříčí. Letní příprava byla krátká, ale o to intenzivnější. Nyní je opět čas na ligový fotbal.

Lehce pozměněný kádr

Mužstvo se k letní přípravě poprvé sešlo 8. července, když se na tréninku na Bouchalkách ukázal mírně pozměněný kádr svěřenců Václava Pohanky. Z Polné na pozici útočníka dorazil Honza Žila, mezi tři tyče se poprvé postavil Vojtěch Bureš, o jehož přestupu se stále jedná, a z dorostu tým přišli vyztužit Lukáš Mikišek a Adam Suský. Naopak k vidění už nebyl Honza Šenkýř. Tým nakonec i kvůli špatnému počasí odehrál jen dvě přátelská utkání. Nejprve přemohl díky brankám Vitáska a Suského Boskovice 2:0, poté však podlehl Rosicím 1:4.

Demolice Blanska v MOL Cupu

První soutěžní zápas mají už žďárští fotbalisté za sebou, když v předkole MOL Cupu porazili třetiligové Blansko 5:1. Rozhodující byl zejména první poločas, ve kterém domácí nastříleli hned čtyři branky a o osudu utkání bylo tak víceméně rozhodnuto. Reportáž i s komentářem hlavního trenéra najdete zde. Nyní Žďár čeká na dohrání zbytku zápasů předkola a netrpělivě vyhlíží los, který rozhodne o soupeři pro první kolo.

Vzhůru do Velkého Meziříčí

Na povedený vstup do sezóny by Žďár zcela jistě rád navázal i na ligové frontě. Jeho prvním soupeřem bude nedaleké Velké Meziříčí. To se v loňské sezóně dokázalo zachránit, když s tří bodovým náskokem na sestupující Pelhřimov obsadili 13. pozici. Před startem té letošní přivítali v kádru staronovou posilu Martina Pužu, který se do klubu vrací po roční stáži v zahraničí. Po zranění se vrací i Marek Lokvenc a šanci v přípravě dostalo i mnoho kluků z béčka. Kádr však dle vyjádření trenéra pana Martina Kasálka není zcela uzavřen a může ještě přivítat nové tváře.

Přátelské zápasy se fotbalistům Meziříčí příliš nevydařily, když nejprve podlehli Startu Brno a následně i rezervě Zbrojovky, loňskému vítězi divizní soutěže. Stejně jako Žďár má už klub za sebou duely v MOL Cupu, kde sice na úvod porazil SK FŠ Třebíč, ale v pozdější fázi mu vystavili stopku Bohunice, kterým Velké Meziříčí podlehlo 0:2.

Pohledem kabiny: Patrik Fiala

V letošní sezóně se vám pokusíme před většinou zápasů A-týmu nabídnout pohled kabiny. Na úvod této rubriky jsme si vybrali obránce Patrika Fialu.

S jakým pocitem vstupuješ do nové sezóny a jaké jsou týmové i osobní ambice?
Do nové sezóny vstupuji velmi pozitivně, jelikož naše předvedená hra v posledních zápasech byla velmi slušná a v pohárovém zápase s Blanskem jsme se gólově naladili na start sezóny. Týmové ambice nemůžou být jiné než ty nejvyšší. Věřím v naší kabinu, která je silná a dokážeme se o to porvat. Osobní ambice mám takové, že chci ve Žďáře oslavit postup do 3. ligy a nemůžu samozřejmě vynechat, že chci být dobrým otcem, jelikož v listopadu očekáváme narození syna.

K prvnímu duelu jedeme na půdu Velkého Meziříčí, co od zápasu čekáš?
Od zápasu nevím co očekávat, nesledoval jsem přípravu ani pohyby v týmu Velkého Meziříčí, ale my se stejně soustředíme na sebe a naší hru. Když budeme dodržovat co nám trenérský tým naordinuje, tak očekávám, že si odvezeme tři body.

Partnerem víkendu je společnost Hettich.