První červnové dny zaplní opět duely žďárských mužů. Hlavní zápas se odehraje v neděli na Bouchalkách, kam k 28. kolu Divize D přijede TJ Dálnice Speřice. Rezerva naopak odjede na duel do Žirovnice.

Na cestě napravit prohru v Bíteši

Minulý víkend vyjeli fotbalisté FC Žďas k duelu do Velké Bíteši. Zde po slušném začátku bohužel přišel zkrat, když během 19. minuty se domácí prosadili hned dvakrát. Dvougólový náskok potvrdili i o šest minut později, kdy se podruhé v zápase trefil Novotný a Bíteš vedla už o tři branky. Po zbytek utkání se hrál již spíše bojovný fotbal a domácí si nenechali vedení vzít. Žďár tak odjížděl domů s prázdnou. Kompletní reportáž z utkání najdete zde.

Nyní je před týmem trenéra Václava Pohanky další výzva. V neděli od 17:00 hodin na Bouchalkách přivítá třináctý tým TJ Dálnice Speřice. Tento tým z malé vesnice okresu Pelhřimov má za sebou povedené poslední tři zápasy. Po remíze s Havlíčkovým Brodem přišly vítězství nad Břeclaví a Ždírcem a tým se tak dostal pryč ze sestupových pozic. Boj o záchranu však stále nekončí a náskok na sestupující Břeclav čítá pouze jeden bod. Čeká náš tak zcela jistě zajímavý zápas s motivací na obou stranách. Přijďte fandit, těšíme se na vás!

Do Žirovnic za bojem o body

Rezerva žďárského týmu přivítala minulý víkend lídra tabulky krajského přeboru FŠ Třebíč. Během první půle gól k vidění nebyl, ale po poločasové pauze hosté zabrali a po rohovém kopu se trefil Hráček. Žďárští už zápas zvrátit nedokázali a naopak Třebíč mohla svoje vedení navýšit z penalty, kterou však lapil domácí gólman Šenkýř. Kompletní reportáž včetně hodnocení trenéra najdete zde.

V sobotu 1. června od 16:30 hodin čeká mužstvo duel proti desátému Slavoji Žirovnice. Ta se na desáté příčce drží s náskokem pouhých tří bodů na žďárský výběr. Tabulka je velmi vyrovnaná a v závěrečné fázi soutěže je tak každý bod obzvlášť cenný. Tak držte palce našim klukům, již v sobotu!

Partnerem hracího víkendu je společnost JAKO.