Blíží se sobota a to znamená jediné, áčko čeká další přípravný duel! Od 15 hodin přivítáme na Bouchalkách FC Hlinsko a budeme usilovat o druhou výhru v přípravě.

S Bohunicemi se Žďár rozešel smírně

Dosavadní příprava áčka čítá čtyři zápasy, ze kterých Žďár vyšel pouze jednou vítězně, když v přestřelce s Chotěboří dokázal vyhrát 7:3. Poslední duel s třetiligovými Bohunicemi byl pro Žďárské největší dosavadní zkouškou. V té ale dokázali obstát, jelikož dlouhou dobu vedli a mohl nás těšit i herní projev. Penalta ze 78. minuty však dala hostům možnost vyrovnání, kterou chladnokrevně využili. Áčko čekají ještě dva další přípravné zápasy, které poslouží k vrcholnému naladění týmu na úvodní derby s Vrchovinou a celou jarní část.

„Přípravné zápasy jsou specifické, člověk se nedokáže tak koncentrovat. Musíme se ale zlepšit v proměňování šancí, jelikož to by nás v mistrácích mohlo mrzet. Ale myslím si, že to jak nyní pracujeme nás posunuje správným směrem,“ řekl v pozápasovém rozhovoru hráč týmu Jan Nedvěd.

Představení soupeře

FC Hlinsko je fotbalový klub z Pardubického kraje, který byl založen v roce 1905 jako Spartak Hlinsko. Nejúspěšnější érou klubu jsou 80. léta 20. století, kdy se nejprve v roce 1980 probojoval do čtvrtfinále Českého poháru a v roce 1984 dokonce postoupil do třetí ligy. Tam však strávil pouze jednu sezónu. Nyní od sezóny 2019/20 tým působí v Divizi C, kde se po sérii desátých míst vloni umístil na místě pátém. V letošním ročníku se Hlinsku však zatím příliš nedaří, jelikož se po podzimní části soutěže nachází na 12. místě a pouze tři body od sestupu. V přípravě ale nezažili nic krom výhry, když dokázali přemoct naše ligové soupeře z Nového Města na Moravě, Humpolce a Velkého Meziříčí.

Pokud máte v sobotu čas, neváhejte dorazit na Bouchalky podpořit kluky v přípravě. Ta se totiž blíží ke konci a máte tak předposlední šanci se správně fotbalově naladit na start jarní části sezóny.