Další týden uběhl a je tu zase zápas mužského áčka. Tentokrát na Bouchalky přijede družstvo Tatranu Bohunice. Žďárští se pokusí navázat na přesvědčivou výhru nad Chotěboří z minulého víkendu.

Duel s Chotěboří skončil přestřelkou

Minulá sobota na Bouchalkách patřila zápasu žďárského áčka s týmem Chotěboře. Třetí tým krajského přeboru Vysočiny sice dokázal ve Žďáře vstřelit tři góly, ale přesto odjížděl s porážkou 7:3. Domácím se totiž dařilo zejména v útočné fázi, což kvitoval i trenér Václav Pohanka. „Přes nespočet absencí se nám dařilo ve finální fázi, kde jsme dokázali gólově vyřešit nabídnuté brejkové situace,“ prohlásil po zápase. Do sobotního duelu s Bohunicemi se tým musí naopak zlepšit v omezení nevynucených ztrát.

Představení soupeře

Fotbalový klub TJ Tatran Bohunice byl založen 20. července 1929. Ještě nedávno se pohyboval na úrovní krajského přeboru, ale v poslední letech klub zaznamenává pozitivní růst. Kromě zaměření na zlepšení mládeže se daří i áčku. To se nejprve v roce 2022 díky vítězství v přeboru dostalo do Divize D, kde se potkalo i se Žďárem. V následující sezóně se sice umístilo až na třetím nepostupujícím místě, ale díky nabídce mimořádného postupu letošní sezónu tráví v třetí nejvyšší soutěži MSFL. Stejnou možnost měl k dispozici i Žďár, který skončil na místě druhém, ale rozhodl se nabídku odmítnout.

Neváhejte a přijďte kluky v sobotu podpořit proti kvalitnímu soupeři z vyšší soutěže. Předposlední duel přípravy má výkop v 11:00 na Bouchalkách. Těšíme se na vás!