Je tu další víkend a to znamená další zápas mužského áčka! Žďárští tentokrát přivítají fotbalisty z Chotěboře, proti kterým se pokusí získat první výhru v přípravě.

Žďár v přípravě zatím bez výhry

Žďár zatím v přípravě odehrál dvě utkání. Prvně se doma představil v duelu s Vysokým Mýtem, kterému podlehli 1:2. Následovala přestřelka z minulého týdne na půdě Boskovic, kde jsme zase uhráli remízu 3:3. Trenér mohl být spokojený zejména s druhým poločasem a věří, že se hráči přesvědčili o platnosti herních prvků, které chce do hry dostávat. Další možnost nabýt herní zkušenost budou mít fotbalisté již tuto sobotu od 15 hodin, na Bouchalkách přivítáme FC Chotěboř.

Představení soupeře

Historie klubu FC Chotěboř sahá až do roku 1918, když se v listopadu sešli místní milovníci fotbalu a založili nový fotbalový klub. Dá se tak říct, že klub je jen o měsíc mladší než samostatný stát, když funguje už víc než 105 let. O tři roky později bylo otevřeno první hřiště Na letné a klub odehrál svůj první přátelský zápas s OLD BOYS Slavia Praha. V posledních letech klub účinkuje v Krajském přeboru kraje Vysočina, kde aktuálně po podzimní části drží třetí místo. Mezi jeho soupeře v soutěži patří i naše béčko, ex-divizní Bystřice nad Pernštejnem nebo Třebíč. Nejlepším střelcem klubu je Martin Somerauer s šesti podzimními zásahy.

Pokud tak nemáte ještě plány na víkend, rozhodně dorazte podpořit kluky k dalšímu zápasu. Zažijte příjemné odpoledne u fotbalu, těšíme se na vás!