Přinášíme vám hodnocení a statistiky jednotlivých mládežnických mužstev, která působí v kategoriích Moravskoslezské ligy a divize. Dnes představíme tým U17 mladšího dorostu, hrající Moravskoslezskou divizi. O hodnocení jsme požádali Tomáše Litochleba.

U17 – mladší dorost

Trenér Litochleb Tomáš - asistent Invald Lukáš

Hodnocení podzimu

8. místo s bilancí 8 výher, 2 remízy a 5 proher při skóre 37:28

Celkově si myslíme, že se podzim povedl, klidný střed tabulky s minimální bodovou ztrátou na 4.místo dává solidní vyhlídky do jarní části. Pro většinu kluků se jednalo o náročný přesun z žákovské do dorostenecké kategorie. Navíc pro některé i novinka v podobě střední školy. Velice si ceníme, že zvládli takto náročný program a neustále měli chuť kvalitně pracovat v trénincích. Hodně nových věcí se nám podařilo převést do zápasové praxe a v konfrontaci se soupeři, jsme až na jeden případ nepropadli. Z našeho pohledu mohlo být o dvě vítězství více, ale hráči se neustále učí a věříme, že se kvalitně připravíme na jarní část.

Nejvydařenější zápas podzimu?

Určitě vítězství na půdě Svratky Brno. Zde jsme podali kompaktní, odhodlaný výkon, který se divákům líbil. Dále ocením domácí utkání se silným soupeřem ze Sparty Brno. Ačkoliv jsme prohráli, tak výkon všech hráčů měl svou kvalitu.

Nejhorší zápas podzimu?

Nepovedené představení jsme absolvovali hned v prvním utkání sezóny doma s Líšní B, kde jsme herně i výsledkově propadli. Jednalo se i o jedinou porážku o více jak branku.

Nejlepší hráči podzimu?

Ve všech utkáních kluci táhli za jeden provaz a makali jeden za druhého. Prezentovali jsme se jako jednotný tým, který má chuť na sobě pracovat a zlepšovat se. Posilou týmu byl Matěj Zvolánek, který v průběhu léta přišel z Jihlavy. Matěj podával konstantní a velice kvalitní výkony s maximálním nasazením po celých 90 minut.

Na co se v zimní přípravě zaměříte?

Dále se budeme věnovat tomu, co nás baví a co po hráčích vyžadujeme. A to je hrát kombinační, nebojácný fotbal. Zařadíme další možnosti rotace hráčů na různých postech v průběhu hry. V neposlední řadě je určitě potřeba zapracovat na koncovce, která nás po celý podzim trápila.

Hráčské statistiky:

Střelci:

6 - Chmelíček, 5 - Brusenbauch, Havránek, Dočekal, 4 - Zych, 3 - Vaverka Kamil, 2 - Zvolánek, Svoboda, 1 - Toman, Dvořák, Bečvář, Havelka, Promberger

Odehraná utkání:

15 - Vaverka K., Zych, Síč, Promberger, 14 - Svoboda, Chmelíček, Mach, Zvolánek, 13 - Havelka, Havránek, Starý, 12 - Dvořák, 11 - Brusenbauch, 10 - Bečvář, Tichý, 9 - Červinka, 6 - Pešek, 1 - Vaverka A., Toman, Irovský

Závěrem bych chtěl všem co to dočetli až sem poslat obrovské díky a přání do nového roku za neuvěřitelnou podporu, kterou jsme od vás všech během minulého roku obdrželi. Pro naše neohrožené fotbalisty ve věku U17 to byl rok plný výzev, výher a nezapomenutelných okamžiků, a vy jste byli klíčovou součástí naší týmové pohody.

Díky patří našemu klubu za jeho nekonečnou energii, skvělé tréninky a za to, že nám poskytuje prostor k růstu a vývoji našich fotbalových dovedností. Rodičům bych chtěl/a poděkovat za jejich nekonečnou podporu, odvoz na tréninky a za to, že nás povzbuzují, ať už je výsledek jakýkoliv.

Velké díky směřujeme také k našim úžasným sponzorům, kteří nám umožňují zdolávat nové fotbalové výzvy a dosahovat větších výšin. Bez vás by naše fotbalové dobrodružství nebylo tak zajímavé!

Ať už nás řídíte na hřišti nebo nás vozíte na daleké zápasy, dík řidičům za jejich spolehlivost a za to, že nás bezpečně dostávají na naše fotbalové destinace.

Přeji vám všem nádherné Vánoce a skvělý začátek nového roku. Doufám, že příští rok bude ještě úžasnější, plný nových výher a nezapomenutelných fotbalových okamžiků.

S láskou a vděkem, Tomáš, Lukáš a hráči U17