Zimní příprava žďárských mužů nezastavuje a již tuto sobotu čeká fotbalisty FC Žďas Žďár další přípravný zápas. Tentokrát vyjedou na půdu Boskovic k jedinému venkovnímu duelu přípravy.

Žďár vstoupil do přípravy prohrou

Aktuálně pátý tým Divize D vstoupil do přípravy minulou sobotu domácím duelem s Vysokým Mýtem. Souboj dvou pátých týmů divizí se nesl ve velmi vyrovnaném duchu, ale nakonec si výhru díky dvěma penaltám odvezli hosté. Během zápasu se na hřiště dostalo všech dvacet hráčů, které měl trenér Václav Pohanka k dispozici, tudíž všichni měli možnost po delší době okusit atmosféru zápasu. „Do dalších utkání musíme zapracovat na výstavbě hry a s tím spojené větší odvaze a sebevědomí. Zlepšit soubojové chování a vyvarovat se tím zbytečným či naivním faulům po celém hřišti, zvláště v pokutovém území.prohlásil trenér A-mužstva po konci utkání. Další zkušenosti mohou fotbalisté FC Žďas nabýt již v sobotu, kdy se vydají na půdu Boskovic k dalšímu přátelskému utkání.

Představení soupeře

FC Boskovice-Letovice je fotbalový klub z okresu Blansko, který byl založen v roce 1921. Klub se těšil slušné podpoře fanoušků a přežil i těžké období okupace. V novém tisíciletí se po čtyřiceti letech probojoval do krajského přeboru Jihomoravského kraje, kde působí až dodnes. V posledních sezónách patří k předním klubům této soutěže. V letošním ročníku se klub nachází po podzimní části ligy na druhém místě, když dokázal vyhrát deset zápasů z patnácti. Na první Kuřim ztrácí pouze bod a do jara se tak může očekávat tuhý boj. Nejlepšími střelci týmu jsou Miloš Pokorný a Jan Novák, oba mají na podzim po devíti trefách. Ambicí klubu je systematicky pracovat s mládeží a těžit z ní pro áčko, což se zejména v poslední době opravdu daří.

Jedná se o jediný duel v rámci přípravy, který áčko odehraje na venkovním hřišti. Nemějte tedy strach, již v sobotu 10.2.2024 budete mít znovu příležitost podpořit žďárské fotbalisty na domácím hřišti. Čeká nás totiž přátelský zápas s Chotěboří. Teď ale vzhůru do Boskovic!