Přinášíme vám hodnocení a statistiky jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým U19 staršího dorostu, hrajíci Moravskoslezskou divizi. O hodnocení jsme požádali Michala Kadlece.

Kategorie: Starší dorost U19

Tabulka MSDD - skupina D: 10. místo - 15 6 2 7 20 bodů 31:30

Trenéři: Michal Kadlec a Marek Starý

Hodnocení podzimní části:

Z pohledu statistik jsme v průběžné tabulce skončili na desátém místě se ziskem 20 bodů a vyrovnaným skóre 31:30. Tak jako v předešlé podzimní části jsme měli herně i výsledkově první polovinu z patnácti utkání horší a druhou z tohoto pohledu lepší. Jakoby nám déle trvalo, než naskočíme do zápasového rytmu, než si nově zapracovaní hráči z mladšího dorostu navyknou na větší intenzitu hry a taktické požadavky, které po nich vyžadujeme. Objevovaly se navíc individuální nevynucené chyby u hráčů, kteří by je už neměly dělat a které nás často stály lepší výsledek. V úvodu jsme také dostávali více branek, než bychom chtěli, pracovali jsme tedy více na celkové defenzivě celého mužstva. Mohu říct, že ve druhé části došlo ke zlepšení. Podávali jsme vyrovnané výkony, inkasovali méně branek a naše hra měla lepší parametry. Dokázali jsme hrát vyrovnaná utkání s celky na špici tabulky. Jsem přesvědčený o tom, že naše mužstvo mohlo získat minimálně o šest bodů víc a tím pádem se pohybovat kolem šestého místa, na které reálně má. Do jarní části nás čeká úkol přenést tyto zlepšené výkony a posunout se tabulkou výš.

Nejvydařenější zápas podzimu:

Herně se nám dařilo v utkáních se Spartou Brno, Líšní, Třebíčí, Hodonínem a Vyškovem.

Nejhorší zápas podzimu:

Nedařilo se nám především v Pelhřimově, Rosicích a Blansku.

Nejlepší hráči popřípadě jestli chcete zmínit nejlepší střelce:

Umístění je zásluhou všech hráčů a celého mužstva. Mezi tahouny, zvlášť ve druhé části patřili Pelikán, Hotárek, Lysák, Polívka a Prudík. Ke konci dobře naskočil také Brusenbauch, naopak chyběl kvůli zdravotním komplikacím Mikíšek, který podával slušné výkony v první části. Nejvíce branek i přes nižší efektivitu vstřelil Suský 9, dále Lysák 6, Polívka a Prudík 4. Nejvíce asistencí u vstřelených branek měl Hotárek 6, dále Lysák a Polívka 4.

Zápasová minutáž hráčů za podzim: 15z / 1350 min.

V podzimní části nastoupilo střídavě celkem 20 hráčů.

Počet odehraných minut: Pelikán (1350), Hotátek (1341), Polívka (1206), Lysák (1164), Polanský (1096), Suský (1088), Vaverka (1034), Hendrich (1029), Mikíšek (813), Prudík (774), Hlaváč (744), Vokoun (682), Cymrykovyč (668), Mihok (535), Brusenbauch (498), Šerejch (186), D. Dočekal (83), z kádru ml. dorostu také střídavě nastupovali Chmelíček, Zych, a Síč.

Kdy zahájíte přípravu na jarní sezónu. Kolik máte v plánu zápasů, na co se chcete zaměřit:

V přípravě se tradičně zaměříme na rozvoj kondičních a silových schopností, prokládané herními tréninky na umělé trávě a přípravnými utkáními. S blížícím se začátkem soutěže se budeme více věnovat herním prvkům, souhře a taktice. Do zimní přípravy s muži jsou pozváni Pelikán, Hotárek, Prudík a Mikíšek, z mladšího dorostu nás doplní Chmelíček, Síč a Zych.

Přípravu zahájíme v týdnu od 15. ledna 2023. V plánu máme 5 přípravných utkání, které odehrajeme všechny v domácím prostředí (3.2. Vysoké Mýto, 11.2. Rozsochy - muži, 24.2. Jihlava, 3.3. Tišnov. V úvodu přípravy chceme sehrát také tréninkové utkání s našimi B muži.

První mistrovské utkání jara hrajeme 9.3. 2023 na hřišti Vyškova.

Chtěl by jste něco říci závěrem:

Závěrem bych chtěl poděkovat za spolupráci asistentovi M. Starému a trenérům mladšího dorostu.

Poděkování patří také lidem ve vedení oddílu za vytváření podmínek pro kvalitní tréninkovou činnost a zabezpečování chodu celého klubu FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU!

Přeji všem pěkné a klidné prožití vánočních svátků a v roce 2024 mnoho sportovních úspěchů!