Sedmadvacátý ročník tradičního halového turnaje Pohár předsedy ŘK FAČR pro Moravu ovládli v hale v Hluku fotbalisté Jihomoravského KFS. V konkurenci sedmi týmů vyhráli všech šest utkání a jejich vítězství tak bylo zcela zasloužené.

Halový turnaj v moravském Hluku se odehrál v pátek 19. a v sobotu 20. ledna 2024. Zúčastnilo se ho sedm výběrů Krajských fotbalových svazů ve věkové kategorii do čtrnácti let. Hrálo se systémem každý s každým a o vítězi turnaje tak rozhodla tabulka všech týmů.

Nejúspěšnější byl tým Jihomoravského KFS, který vyhrál všech šest utkání a v tabulce tak získal plný počet osmnácti bodů. Druhou příčku obsadil Moravskoslezský KFS a třetí skončil Pardubický KFS. Na čtvrtém místě skončil výběr Vysočiny, který reprezentovali i tři hráči FC Žďas kategorie U14. V brance se představil Radim Michut a v poli se objevili Sebastian Sláma a Jakub Smutka.

Děkujeme všem hráčům a trenérům za účast a předvedené výkony. Regionálním klubům děkujeme za uvolnění hráčů a za kvalitní práci s mládeží, poděkoval za všechny zúčastněné vedoucí výběru Stanislav Duben.

Sestava:

AFC Humpolec: Koten Filip, Jankůj Nikolas

FKM Vysočina Jihlava: Ritter David, Březina Šimon, Gebauer Adam, Horníček Adam, Jančok Václav, Kaplan Jakub, Topolovský Tomáš

FC Žďas Žďár nad Sázavou: Michut Radim, Smutka Jakub, Sláma Sebastian

Trenéři: Pavlas Jakub, Hábl Marek, Kühtreiber Jan

Vedoucí výpravy: Duben Stanislav