Již tuto sobotu 27. ledna čeká fotbalisty Žďáru nad Sázavou první přátelské utkání v rámci přípravy na jarní část sezóny 2023/34. Na domácím hřišti od 15 hodin přivítáme tým SK Vysoké Mýto, aktuálně pátý celek Divize C.

Žďár vstoupil do přípravy s citelnou ztrátou

Žďárští fotbalisté zažili velice úspěšnou loňskou sezónu, ve které skončili na druhém místě. V létě dokonce řešili možnost postupu do vyšší soutěže, ale klub se nakonec rozhodl pro setrvání v Divizi D. V té jsou aktuálně na průběžném pátém místě poté, kdy zakončili podzimní část výbornou sérií šesti výher v řadě. Na tuto sérii budou chtít fotbalisté určitě navázat i na jaře, ve kterém však bude Žďár počítat jednu citelnou ztrátu. Nejlepší ligový střelec loňské sezóny a útočné eso týmu Marek Šerý se rozhodl kývnout na nabídku z páté rakouské ligy. Další změnou je, že do přípravy se Žďírcem nad Doubravou odchází Adam Mach. Naopak opačným směrem míří 23letý stoper Jiří Veselský.

Představení soupeře

Podobně jako Žďár se město Vysoké Mýto pyšní bohatou historií, jelikož začalo psát svou historii už v 13. století. Město založil Přemysl Otakar II. jako obchodní středisko na trase Čechy - Morava. Nyní zde žije zhruba 12 tisíc obyvatel a mezi dominanty města patří například rozsáhlé historické náměstí nebo kostel sv. Vavřince. Sportovní klub Vysoké Mýto byl založen v roce 1902. Dlouhodobě působí na stejné ligové frontě jako Žďár, konkrétně v Divizi C. V loňské sezóně se umístili až na desátém místě, což byl z posledních let jeden z nejhorších výsledků. V letošním ročníku však předvádí lepší výkony a aktuálně drží po podzimu pátou příčku, stejně jako Žďár. Čeká nás tak souboj dvou velice vyrovnaných týmů.

Sestavy obou celků z posledních zápasů:

FC Žďas Žďár nad Sázavou: Jícha - Trojánek, Fiala, Horák, Vitásek, Šerý, Krajčo, Dočekal, Sodomka, Severa, Nedvěd
SK Vysoké Mýto: Spálenka - Javůrek, Trnka, Lněnička, Kadrmas, J. Dvořák, Tomášek, Kopřiva, Velinský, Šplíchal, P. Dvořák

Nemáte ještě plány na sobotní odpoledne? Přijďte se podívat na první letošní duel žďárských fotbalistů a podpořte je v přípravě na jarní část sezóny. Budeme se těšit na Stadionu Bouchalky, výkop je od 15 hodin.