Ve středu 5. února se uskutečnila v prostorách tenisové klubovny přednáška o výživě v tréninkovém procesu.

Přednáška vedená Mgr. Annou Štorkovou byla rozdělena na dvě části. V první hodině se účastnili hráči a trenéři kategorie U15 a U14, ve druhé hodině pak kategorie U19 a U17. Zaměřili jsme se především na správný nutriční timing, správné složení jídel před a po zápase, podporu kvalitní regenerace, prevenci zranění a přípravu na dospělý fotbal" uvedla Mgr. Anna Štorková. Proč je výživa nejen ve fotbale tak důležitá? Cílem je naplnit energetické nároky sportovce a dostatečně kompenzovat vydanou energii energií přijatou. Nutriční plán je nezbytnou součástí každodenního života sportovce a pomáhá využít jeho plný potenciál. Cílem je hráč, který je zdravý, kvalitně osvalený,rozumí tomu, co a proč jí, vyhýbají se mu zranění a je připravený na dospělý fotbal. To vše a další informace si mohli odnést všichni zúčastnění. Hráči byli vnímaví, doufám, že si každý z nich z přednášky něco odnesl. Byla jsem ráda, že se zúčastnili také někteří rodiče" řekla na závěr povedené akce Mgr. Anna Štorková.