Po necelé měsíční přestávce skončilo po podzimu pátému celku divizní tabulky FC Žďas Žďár nad Sázavou fotbalové volno!

Počínaje 15. lednem zahájilo A mužstvo zimní přípravu pod trenérským vedením Václava Pohanky. V realizačním týmu po úspěšném podzimu nedochází ke změnám. Pozici dvou asistentů, budou nadále zastávat Marek Starý a Michal Nepejchal, který bude mít navíc na starosti brankáře. Vedoucím týmu je Milan Dohnal, masérem Karel Pohanka.

Co se týče změn v kádru, u týmu končí a největší ztrátou je odchod nejlepšího střelce divizního ročníku 2022-23 Marka Šerého. Ten si jde do Rakouska zkusit zahraniční angažmá. Do nedalekého divizního Ždírce by měl jít absolvovat přípravu Adam Mach. Opačným směrem jde naopak do přípravy se žďárským týmem Jiří Veselský. K týmu se na přípravu připojila také čtveřice talentovaných dorostenců - Ondřej Hotárek, Marek Prudík, Lukáš Mikišek a Petr Pelikán. Z rezervního týmu se zapojí ještě minulou sezónu dorostenec Petr Matoušek.

Naše fotbalisty nyní čeká náročný program. Tréninky jsou na programu čtyřikrát týdně. Na programu je celkem šest přípravných utkání, z toho hned pět v domácím prostředí. V prvním se představíme na umělé trávě na Bouchalkách v sobotu 27.1.2024 v 15.00 hodin, kdy nás prověří divizní celek Vysokého Mýta.

Nezahálí i mládežnická mužstva FC Žďas Žďár, která se vrhla po krátké vánoční odmlce do tréninkového procesu. Od začátku ledna zahájili přípravu žáci, přípravky a nejmenší fotbalové naděje z naší školičky. V úterý 16. ledna pak poprvé v tomto roce vyběhli na umělý trávník i divizní dorostenci a v pátek 19. ledna začíná juniorský B tým.

Fotogalerie