O víkendu 13. a 14. ledna měla napilno mladší přípravka U8, která se zúčastnila tří kvalitně obsazených turnajů.

Nejprve kategorie ročníku narození 2016 a mladší uspořádala v sobotu 13.ledna ve sportovní hale na Bouchalkách domácí halový turnaj. Na turnaji startovalo sedm týmů z toho dva vytvořili domácí hráči.Dále se zde představili Jihlava, H.Brod,Světlá n.S.,Hlinsko a Ždírec.

V systému každý s každým brali nakonec první místo domácí fotbalové naděje označeni jako bílí, druhá byla Jihlava a třetí skončil druhý žďárský tým označen jako modrý. Medaile a další drobné odměny byly ale tento den připraveny pro všechny týmy, uvedl jeden z trenérů Jan Mašek.


Jelikož v kategorii U8 trénuje na 25 hráčů, tak se další fotbalisté zúčastnili v neděli 14. ledna dalších dvou turnajů ve Skutči a Novém Městě na Moravě. Ve Skutči byl turnaj velice kvalitně obsazen. Ve skupině jsme měli za soupeře Nymburk, Hradec Králové, Chrudim a Litomyšl. Po základní části jsme postoupili z druhého místo do semifinále, kde jsme narazili na pozdějšího vítěze turnaje Zbrojovku Brno. Ta nám nakonec vstřelila tři branky a postoupila do finále. V zápase o třetí místo jsme dlouho vedli 2:0, ale po vyrovnání, jsme šli do penaltového rozstřelu, kde měl tým Dobruška/Opočno více štěstí na své straně, sdělil trenér Tomáš Hajný.

Poslední výběr se představil na turnaji v Novém Městě na Moravě, kde většinou s o rok staršími hráči sehrál bojovná a dramatická utkání. Nejlepším brankářem turnaje se stal Patrik Šulc, uzavřel hodnocení víkendu plného fotbalu trenér Roman Halamka.


Fotogalerie