Poslední víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu.

Celostátní dorostenecká liga U19

V 10. kole celostátní dorostenecké ligy U19 se Vysočina Jihlava utkala v důležitém zápase v Pardubicích. V zápase se soupeřem který získal do tohoto zápasu stejný počet bodů jako jihlavští se hrálo o únik se sestupových příček. Bohužel v zápase inkasovali hosté nepopulárního bůra. Tomu nezabránil ani v brance chytající Viktor Nevěčný, kterému kryl záda v tomto zápase Dominik Pavlík. Patrik Stoček nastoupil v základní sestavě a odehrál 80. minut. Vysočina se tak po této prohře udržela na čtrnácté příčce tabulky.

Celostátní dorostenecká liga U17

V 10. kole celostátní dorostenecké ligy U17 podlehla Zbrojovka Brno po vyhraném prvním poločase na hřišti Slovácka 3:1. Ondřej Mráček nastoupil v brněnském dresu v základní sestavě a odehrál 68. minut. Zbrojovka se tak po této prohře propadla na osmou příčku tabulky. Ve stejném kole celostátní dorostenecké ligy U17 se Vysočina Jihlava představila v Pardubicích. V zápase byli produktivnějším týmem domácí, kteří vyhráli 5:3. V brance odchytal celý zápas žďárský odchovanec Dominik Pavlík. Jihlavský tým se tak nachází po této prohře na 13. místě tabulky.

Moravskoslezská dorostenecká divize U19

Na vítězství Vysočiny v domácím prostředí proti Boskovicím 2:0 se podílela trojice hráčů, kteří nastoupili všichni v základní sestavě. Celý zápas odehrál Jakub Seknička a Tomáš Sklenář. Dominik Holec odehrál 77. minut. Vysočina Jihlava je po tomto vítězství nadále na prvním místě divizní tabulky.

Moravskoslezská dorostenecká divize U17

V dresu Jihlavy se v domácím zápase proti Boskovicím představil žďárský odchovanec Šimon Sedlák, který nastoupil v 58. minutě. Do branky Boskovic se jihlavští trefili celkem třináctkrát a po této výhře je Vysočina nadále bez ztráty bodu na čele divizní tabulky. V dresu Kunovic se představil při výhře 7:1 na hřišti HFK Olomouc František Toman. Ten odehrál celé utkání a do sítě soupeře se trefil celkem dvakrát. Kunovice se po této výhře nadále drží na druhém místě v tabulce.

Moravskoslezská žákovská liga U15

V 11. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 zvítězila Jihlava v domácím zápase proti Hodonínu 3:1. V dresu Jihlavy nastoupil do zápasu v 49. minutě Jiří Sláma a v 54. minutě Šimon Němec. Jihlava se tak po tomto vítězství udržela na šestém místě v tabulce. V dresu Slovácka se při vítězství 4:1 nad Sigmou Olomouc představil v základní sestavě Jan Irovský, který odehrál 72. minut. Slovácko se po výhře nachází na druhém místě tabulky.

1. liga dorostenek

Žďárská odchovankyně a kapitánka týmu Bára Smejkalová v dresu Pardubic nastoupí až po reprezentační přestávce 19. října proti vedoucí Slávii Praha. Pardubice jsou zatím na třetím místě tabulky.

1. liga mladších žákyň

Žďárská odchovankyně Zuzana Kudláčková si v dresu Zbrojovky Brno připsala vstřelenou branku v brněnském derby proti Lokomotivě, ale vysoké prohře 4:20 nezabránila. Zbrojovka se nachází na jedenáctém místě tabulky.