Poslední víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu.

Celostátní dorostenecká liga U19

V osmém kole celostátní dorostenecké ligy U19 se na pražském Strahově radovala Vysočina Jihlava v prvním poločase z vedení 1:0. Ve druhém poločase ale následoval obrat Sparty Praha na 3:1. Patrik Stoček nastoupil v základní sestavě a odehrál celé utkání. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný. Vysočina se tak po této porážce propadla na čtrnáctou pozici. Zbrojovka Brno nastoupila v Liberci a v poločase držela nadějnou remízu 1:1. Po změně stran si ale odvezla domů nepopulárního bůra. Lukáš Toman nastoupil v základní sestavě a v 75. minutě byl střídán. Zbrojovka tak klesla po této prohře na desátou příčku tabulky.

Celostátní dorostenecká liga U17

V osmém kole celostátní dorostenecké ligy U17 se na pražském Strahově radovala Vysočina Jihlava z vítězství nad vedoucím celkem tabulky v poměru 3:2. V prvním poločase čelil v brance nájezdům domácích útočníků Dominik Pavlík. Do druhé půle byl poté za stavu 2:2 vystřídán. Šimon Krahula nastoupil v základní sestavě a odehrál 74. minut, když ho do zbytku utkání vystřídal třetí žďárský odchovanec Vojtěch Boháček.Jihlavský tým se tak nachází po tomto překvapivém vítězství na 12. místě tabulky. V souboji pod Ještědem si proti Liberci připsala Zbrojovka Brno remízu 1:1, když domácí vyrovnali osm minut před koncem. Ondřej Mráček nastoupil v brněnském dresu ve 29. minutě. Zbrojovka tak nadále zůstává na páté příčce tabulky.

Moravskoslezská dorostenecká divize U19

Na vítězství Vysočiny ve Znojmě 1:0 se podílelo hned pět hráčů, kteří nastoupili všichni v základní sestavě. Celý zápas a vychytanou nulu si připsal Viktor Nevěčný. Zápas rozhodl jedinou brankou v 19. minutě Dominik Holec, který odehrál celé utkání. Celý zápas odehrál také Jakub Seknička, Tomáš Vambera odehrál 61. minut a Tomáš Sklenář 71. minut. Vysočina je po tomto vítězství na prvním místě v divizní tabulce.

Moravskoslezská dorostenecká divize U17

V dresu Jihlavy se ve Znojmě představil na celý zápas žďárský odchovanec Šimon Sedlák. Do branky Znojma se jihlavští trefili celkem sedmkrát a po této výhře je Vysočina nadále bez ztráty bodu na čele divizní tabulky. V dresu Kunovic se představili při remíze 2:2 na hřišti Opavy František Toman. Ten odehrál celé utkání a v 90. minutě zařídil hostům vyrovnání brankou Last Minute. Kunovice se po této remíze nadále drží na druhém místě v tabulce.

Moravskoslezská žákovská liga U15

V předehrávaném 2. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 nastoupil na celé utkání na hřišti Hodonína v dresu Slovácka Jan Irovský. Hosté zde neudrželi poločasové vedení 2:0 a nakonec remizovali 2:2. V devátém kole si pak Slovácko připsalo vítězství nad Frýdkem Místkem 2:1 a posunulo se na druhé místo v tabulce.

1. liga dorostenek

Žďárská odchovankyně a kapitánka týmu Bára Smejkalová si v dresu Pardubic připsala druhou prohru v soutěži. Na hřišti Slovácka odehrála Bára celý zápas. Dívčí tým Pardubic na domácí hráčky nestačil a odešel poražen 4:0. Pardubice jsou tak na třetím místě tabulky.

1. liga mladších žákyň

Žďárská odchovankyně Zuzana Kudláčková si v dresu Zbrojovky Brno připsala prohru 2:6 ve Zlíně. Zbrojovka se po prohře nachází na desátém místě tabulky.