Poslední prázdninový víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu.

Celostátní dorostenecká liga U19

Před reprezentační přestávkou se odehrály zajímavé zápasy.Ve čtvrtém kole celostátní dorostenecké ligy U19 se v tabulce poslední jihlavský tým představil na domácím hřišti proti stoprocentnímu Baníku Ostrava. Patrik Stoček nastoupil v základní sestavě a v zápase odehrál 76. minut. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný. Jihlavský celek v utkání dlouho vedl, bohužel odešel znovu poražen 1:3. Zbrojovka Brno, která postoupila do juniorské ligy mistrů nemůže stále v nové sezóně naskočit na vítěznou vlnu. Tentokrát Zbrojovka prohrála 2:1 v Mladé Boleslavi, když rozhodující branku inkasovala v 90. minutě. Lukáš Toman nastoupil v 79. minutě a po prohře se jeho tým nachází na 13. místě tabulky.

Celostátní dorostenecká liga U17

V zápase 4. kola dorostenecké ligy U17 se utkala Jihlava s Baníkem Ostrava. Čerstvě nominovaný reprezentační útočník Šimon Krahula v 10. minutě vyrovnal utkání na 1:1. V dalším průběhu zápasu však Baník prokázal svoji kvalitu a utkání dovedl do vysokého vítězství 5:1.Vojta Boháček nastoupil na hřiště v 64. minutě. V pozici náhradního brankáře byl připraven Dominik Pavlík. Vysočina se tak nachází na 12. místě tabulky. V souboji dvou doposud stoprocentních celků se v Mladé Boleslavi představila Zbrojovka Brno. Ondřej Mráček nastoupil v brněnském dresu na celý zápas a mohl tak sledovat rozhodující branku na 3:2, kterou vstřelila Mladá Boleslav deset minut před koncem z pokutového kopu.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19

Lukáš Toman nastoupil v Karviné v dresu Zbrojovky Brno v základní sestavě a odehrál 87. minut. Domácí neměli s brněnským celkem slitování a nasázeli do jeho sítě osm gólů. Zbrojovka tak drží po debaklu 8:0 osmou příčku tabulky.

Moravskoslezská dorostenecká divize U19

Na jihlavském vysokém vítězství 13:1 na hřišti Židenic se podílelo hned pět žďárských hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě. 56. minut odehrál kapitán Dominik Holec, který vstřelil dvě branky. Stejnou porci minut odehrál i Tomáš Sklenář. Celý zápas odehráli a jednu branku vstřelili Dominik Čejka a Jakub Seknička. Střelecky naprázdno vyšel při 90. minutovém pobytu na hřišti Tomáš Vambera.

Moravskoslezská dorostenecká divize U17

V dresu Jihlavy se představil celý zápas žďárský odchovanec Šimon Sedlák a do branky Židenic se při výhře 11:0 trefil hned třikrát. V dresu Kunovic se ve vloženém středečním kole představil při výhře 3:0 v Třinci František Toman. Ten odehrál celý zápas a vstřelil branku. Ve víkendovém zápase nastoupil také na celý zápas a opět vstřelil branku a přispěl k remíze 3:3 v Karviné

Moravskoslezská žákovská liga U15

V 5. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 odehrál v dresu Slovácka s Opavou celý zápas Jan Irovský. Po výhře 6:0 se domácí posunuli na první místo tabulky. V dresu Jihlavy na domácím hřišti proti Zlínu, které skončilo výhrou hostů 2:3 nastoupili do druhého poločasu Šimon Němec a Jiří Sláma. Po této prohře se tým Vysočiny propadl na 10. místo v tabulce.

1. liga dorostenek
Žďárská odchovankyně Bára Smejkalová se svým týmem vede po dvou kolech tabulku, což se kvůli reprezentační přestávce uplynulý víkend nezměnilo. O nadcházejícím víkendu budou Pardubice hájit vedení v soutěži v Českých Budějovicích.