Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Třetí srpnový víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu.

Celostátní dorostenecká liga U19

Ve třetím kole celostátní dorostenecké ligy U19 se jihlavský tým představil na hřišti Zbrojovky Brno. Za domácí Zbrojovku nastoupil v 68. minutě Lukáš Toman a v hostující brance odchytal celý zápas Viktor Nevěčný. Patrik Stoček v dresu Jihlavy odehrál 82. minut. Konečný výsledek 2:1 tak potěšil více Zbrojovku, která si připsala první ligovou výhru. Hosté z Jihlavy uzavírají tabulku a na své první body nadále čekají.

Celostátní dorostenecká liga U17

V zápase 3. kola dorostenecké ligy U17 se utkala Zbrojovka s Jihlavou. V zápase dvou žďárských odchovanců se mohl radovat po vítězství 2:1 domácí Ondra Mráček, který odehrál celý zápas. Vojta Boháček nastoupil v základní sestavě a v 52. minutě byl střídán. Zbrojovka tak zůstává i po třetím kole na špici tabulky stoprocentní, jihlavští si připsali dvě remízy a jsou třináctí.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19

Lukáš Toman nastoupil v dresu Zbrojovky Brno v základní sestavě a odehrál 69. minut. Do sítě Znojma pak vstřelil při vítězství 6:0 dvě branky. Zbrojovka je v tabulce na třetím místě.

Moravskoslezská dorostenecká divize U17

V dresu Kunovic se představili při výhře 4:0 nad Kroměříží dva žďárský odchovanci. František Toman odehrál celý zápas a vstřelil hattrick. Adam Staněk nastoupil také na celý zápas. Kunovice zatím oba své duely vyhrály a jsou na třetím místě.

Moravskoslezská žákovská liga U15

V předehrávaném 6. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 odehrál v dresu Slovácka ve Zlíně celý zápas Jan Irovský, který při výhře 4:1 jednou skóroval. V dalším kole nastoupil také na celý zápas na hřišti Baníku Ostrava a přispěl k remíze 1:1. V dresu Jihlavy na hřišti Opavy, které skončilo výhrou domácích 4:3 nastoupil v základní sestavě Šimon Němec, který jednou skóroval. V poločase ho vystřídal v 41. minutě Jiří Sláma.

1. liga dorostenek
V roli kapitánky týmu Pardubic se představila také žďárská odchovankyně Bára Smejkalová. Ta odehrála celý zápas a mohla se radovat z vítězství 10:1 na domácím hřišti proti Lokomotivě Brno.Na debaklu hostí se podílela jednou vstřelenou brankou. Pardubice tak po dvou kolech vedou tabulku ligy dorostenek.