Díky postupu nad Blanskem si žďárští fotbalisté zajistili účast v prvním kole MOL Cupu. V tom nám los za soupeře přidělil druholigovým tým FC Vysočina Jihlava, se kterým se na Bochalkách utkáme v úterý 27.8. od 17 hodin.

Žďár čeká na prohru, Jihlava zase na výhru

Jak nadpis říká, tak oba týmy do zápasu vstoupí ve zcela odlišné formě. I přesto, že Jihlava hraje o dvě soutěže výše a kvalita kádru je značně jiná, tak pod Zelenou horu nepřijede tým Davida Oulehly v dobrém rozpoložení. Jihlavští se na začátku nového ročníku Chance národní ligy trápí, ze sedmi dosavadních duelů nedokázali ani jednou vyhrát a získali pouze tři body za remízové stavy. Naopak Žďár zatím svého přemožitele nenašel a v minulém kole porazil Speřice vysoko 6:0.

Pro Žďár to bude však fotbalový svátek, jelikož tým z druhé ligy na našem trávníku tak často nevidíte. Přijďte se proto podívat a podpořit naše kluky v tomto těžkém, ale zajímavém utkání v úterý 27. srpna od 17 hodin. Těšíme se na vás, společně si užijeme krásné letní odpoledne na fotbale!

Pohledem kabiny: Čestmír Vitásek

Jak bereš Jihlavu jako soupeře? Cítíš větší šanci, když se soupeř na začátku sezóny značně trápí?

Určitě je to výzva, sice se jim letos nedaří, ale pořád je to druhá liga. Šanci ale cítím a chci postoupit.

Co bude klíčové, aby se zápas povedl?

Chytnout začátek zápasu, předpokládám, že Jihlava bude chtít rychle rozhodnout. Zodpovědně bránit a proměňovat šance.

Jak bys pozval fanoušky na zápas?

Přijede sem profesionální tým a my bychom byly moc rádi kdyby nás přišlo podpořit co nejvíc lidí. Věřím, že bude k vidění zajímavý fotbal, aby si každý fanoušek přišel na své.

Partnerem utkání je společnost DEL.