Sotva co nám skončil minulý víkend, ve kterém Žďárští dokázali zvítězit na půdě Havlíčkova Brodu, tak tu máme další nálož fotbalových soubojů. A-tým se pokusí navázat na již zmiňované vítězství proti Speřicím, které na Bouchalkách přivítají v pátek 23. srpna. Rezerva o další body vyjede bojovat v sobotu 24. srpna do Rapotic.

V letošní sezóně stále neporaženi

Svěřenci Václava Pohanky zažívají povedený vstup do nového ročníku. Po zdolání třetiligového Blanska v MOL Cupu se jim zadařilo i na ligové frontě, naposledy proti Havlíčkovu Brodu. Ten i přes chladný začátek zdolali 4:2 a po třech kolech se ziskem sedmi bodů aktuálně drží čtvrtou pozici v tabulce. Reportáže z dosavadních zápasů včetně komentářů trenéra najdete v sekci Zápasy.

K dalšímu souboji se naši fotbalisté postaví netradičně již v pátek. Od 17:30 na Bouchalkách přivítáme TJ Dálnice Speřice. Tento tým z malé vesnice v Pelhřimovském okrese obsadil v loňském ročníku 11. pozici, avšak ze začátkem letošní sezóny nemůžou být Speřice vůbec spokojeni. Ze tří duelů si odnesli pouze bod za remízu 1:1 s rezervou brněnské Líšně. V souboji se Žďárem tak budou chtít zastavit tuto nepříjemnou sérii a pokusit se zaskočit domácí výběr první výhrou v sezóně.

Pohledem kabiny: Jan Henzl

Speřice se v letošní sezóně docela trápí, považujete se za favorita tohoto utkání?

Myslím že to bude opět težké utkání ve kterém uděláme všechno proto abychom získali 3 body.

Bude se nějak měnit plán na zápas z důvodu blížícího se souboje s Jihlavou v rámci MOL Cupu nebo nad tím ještě vůbec nepřemýšlíte?

Plán je vyhrát především zápas se Speřicemi a o zápase s Jihlavou se budeme bavit poté.

Béčko po dvou remízách vyzve Rapotice

První dvě kola má za sebou i rezerva žďárského mužského fotbalu. Po remíze s Bystřicí nad Pernštejnem přišel další jednobodový zisk z domácího duelu s Okříškami. Reportáže z těchto zápasů najdete také v sekci Zápasy. V sobotu 24. srpna vyjedou svěřenci Martina Mužátka do boje o další body, když od 16:30 vyzvou FC Rapotice. Ty prozatím získaly jeden bod za remízu ze Sapeli Polná v minulém kole. Držte našim fotbalistům palce v boji o další body.

Partnerem víkendu je společnost DP Stavební.