Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Druhý letní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svého zápasu Dominik Čejka, Dominik Pavlík a Petr Hanus v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19

Ve druhém kole celostátní dorostenecké ligy U19 se jihlavský tým představil na domácím hřišti, kdy přivítal Sigmu Olomouc. Po vyhraném prvním poločase, kdy se Vysočina ujala vedení 1:0, přišel ve druhém poločase kolaps a prohra 2:5. Patrik Stoček odehrál v jihlavském dresu 70. minut. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný. V předehrávaném pátém kole pak Jihlava prohrála na hřišti Českých Budějovic 1:3, když jedinou branku hostí vstřelil ve 29. minutě Patrik Stoček. Viktor Nevěčný pak odchytal celý zápas.V dresu Zbrojovky Brno se dostal na hřiště Viktorie Plzeň v 85. minutě Lukáš Toman. Prohře svého celku. který dohrával od 49. minuty o deseti na hřišti Viktorie Plzeň 0:1 nezabránil.

Celostátní dorostenecká liga U17

V zápase 2. kola dorostenecké ligy U17 se na hřišti Vysočiny Jihlava představil tým Sigmy Olomouc a odvezl si vysoké vítězství 5:0. V základní sestavě se objevil Šimon Krahula. Ten odehrál 57. minut, kdy byl střídán dalším žďárským odchovancem Vojtou Boháčkem. V předehrávaném pátém kole pak Jihlava uhrála remízu 1:1 v Českých Budějovicích. Šimon Krahula nastoupil v základní sestavě a v 59. minutě byl vyloučen. Vojtěch Boháček nastoupil v 61. minutě, kdy se jihlavským podařilo vyrovnat na 1:1. V dresu Zbrojovky Brno byl u výhry 2:1 na hřišti Viktorky Plzeň Ondra Mráček. Ten se dostal na hřiště v 33. minutě, kdy domácí vedli 1:0, ale ve zbytku utkání hosté výsledek obrátili na svoji stranu.

Moravskoslezská dorostenecká divize U19

Na jihlavském vysokém vítězství 7:2 na hřišti Prostějova se podíleli čtyři žďárský hráči. V základní sestavě odehrál celé utkání Dominik Holec, který vstřelil hattrick. Stejný příděl branek vstřelil do prostějovské branky i Tomáš Vambera, který byl v 78. minutě střídán Tomášem Sklenářem. Jakub Seknička nastoupil také v základní sestavě a odehrál 78. minut.

Moravskoslezská dorostenecká divize U17

Na jihlavském vysokém vítězství 7:1 na hřišti Prostějova se podílel Šimon Sedlák, který se dostal na hřiště za stavu 6:0 v 66. minutě. V dresu Kunovic se představili při výhře 5:2 na hřišti Starého Města 5:2 dva žďárský odchovanci. František Toman odehrál 62. minut a vstřelil úvodní branku zápasu. Adam Staněk nastoupil do druhého poločasu.

Moravskoslezská žákovská liga U15

V úvodním kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 odehrál v dresu Slovácka celý zápas Jan Irovský. Mohl se tak podílet na vysokém vítězství 8:0 proti Vyškovu. V dresu Jihlavy proti Baníku Ostrava, které skončilo dělbou bodů 3:3 nastoupil v základní sestavě Jiří Sláma, kterého vystřídal v 57. minutě Šimon Němec.

1. liga dorostenek
V roli kapitánky týmu Pardubic se představila také žďárská odchovankyně Bára Smejkalová. Ta odehrála celý zápas a mohla se radovat z vítězství 1:0 na hřišti Viktorie Plzeň.