Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět po dvouměsíční letní přestávce představili v nejvyšších soutěžích dorostu.

Druhý letní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svého zápasu Dominik Čejka, Dominik Pavlík, Petr Hanus a Šimon Sedlák v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19

V úvodním kole celostátní dorostenecké ligy U19 se jihlavský tým představil na hřišti Zlína, kde odešel poražen 3:1.Patrik Stoček odehrál v jihlavském dresu 82. minut. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný. V dresu Zbrojovky Brno se dostal za stavu 2:3 na hřiště v 66. minutě Lukáš Toman, ale prohře svého celku proti Dukle Praha 2:4 také nezabránil.

Celostátní dorostenecká liga U17

V zápase 1. kola dorostenecké ligy U17 se na hřišti Zlína(2:2) představil v základní sestavě Šimon Krahula. Čerstvě nominovaný reprezentant do 17 let tak odehrál úvodní poločas, kdy byl střídán dalším žďárským odchovancem Vojtou Boháčkem. V dresu Zbrojovky Brno byl u výhry 4:1 proti Dukle Praha Ondra Mráček, který se dostal na hřiště v 58. minutě za stavu 2:1.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19

V dresu Zbrojovky Brno nastoupil do 66. minuty v základní sestavě Lukáš Toman, který se gólově neprosadil. Jeho tým se tak musel spokojit v brněnském derby proti Líšni s konečnou remízou 2:2.

Moravskoslezská dorostenecká divize U19

Na jihlavském drtivém vítězství 8:0 se podílelo nakonec pět žďárských hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě. Viktor Nevěčný nastoupil v předehrávaném 6. kole v brance Jihlavy na domácím hřišti proti Blansku a vychytal čisté konto. Dominik Holec odehrál celý zápas a vstřelil branku.Celých devadesát minut absolvoval také Jakub Seknička. Úvodní branku zápasu vstřelil v 17. minutě Tomáš Vambera, který odehrál 72. minut. Stejnou porci minut si připsal v utkání také Tomáš Sklenář.