Žďárský A-tým skončil v uplynulé sezóně na desátém místě. Jaro bylo pro mužstvo velmi složité, když se potýkalo například s rozsáhlou marodkou. V následujícím rozhovoru s trenérem Václavem Pohankou se dozvíte jeho hodnocení jarní části.

Jak hodnotíte jarní část divizní soutěže?
Z pohledu bodového zisku jednoznačně negativně, protože tento výsledek byl mizerný. Okolností tohoto neúspěchu bylo vícero. Osobně vidím, že pro nás měla jarní část tři fáze. První fází byl nepovedený vstup do jarní části. Utkali jsme se převážně s týmy z první pětky soutěže a bohužel nám výsledky vždy o jeden gól utekly z důvodu malé efektivity v zakončení a nedůslednosti při plnění si obranných povinností. Druhou fázi jsme nastartovali výhrou ve Velkém Meziříčí a získali potřebné sebevědomí, ale bohužel nám začali vypadávat hráči pro zranění a neměli jsme potřebné štěstí při klíčových momentech utkání. Poslední třetí fází se dá počítat posledních pět utkání, kdy se v maximálně možné míře pomáhalo naší rezervě v krajském přeboru.

V čem jste viděl největší herní problémy?
Těch problémů bylo více. Určitě nás trápila přesná muška v zakončení, má to samozřejmě i druhý úhel pohledu a to je pozitivní, že jsme si dokázali vypracovat poměrně dost vyložených příležitostí ke skórování. Druhým a posledním faktorem, který zmíním, byla poměrně velká nevyrovnanost výkonů některých hráčů. Na dalších herních problémech a nedostatcích budeme pracovat v letní přípravě, která bude ovšem velmi krátká.

Jak mužstvo ovlivnila rozsáhlá marodka?
Myslím si, že s tímto problémem se pere nejeden z divizních týmů. Jarní část se nám tímto samozřejmě zkomplikovala, ale na to se však nemůžeme vymlouvat. Příležitost dostali další a ukázali, že určitě mají potenciál, ale také zatím velmi nevyrovnanou výkonnost.

Za co byste tým naopak pochválil?
Za pochvalu stojí rozhodně fakt, že jsme do týmu zabudovali několik hráčů, kteří prošli žďárskou mládeží a je pouze na nich, aby na sobě neustále pracovali a získali si pevné místo v kádru. Pochválit můžu hráče za přístup k utkání, kdy bylo možné vytknout pouze chyby plynoucí ze hry, na kterých musíme pracovat, abychom je neopakovali a nepřipravovali se o lepší výsledky. Musíme však přidat v tréninkové morálce a docházce.

Jak hodnotíte výslednou desátou pozici v tabulce?
Panuje nespokojenost. Ambice jsme měli absolutně jiné, ale faktorů proč jsme skončili na desáté pozici je více.

Co tým čeká v následujících týdnech?
Kluci musí na jarní nepovedenou část během třech týdnů zapomenout a vyčistit si hlavu. Samozřejmě dostali individuální plány, protože pokud chceme být lepší, tak na sobě musíme tvrdě pracovat. Letní přípravu začneme v pondělí 8. července a sehrajeme tři přípravná utkání (Vysoké Mýto, Boskovice, Rosice) a k tomu jedno kolo MOL Cupu. Nová sezóna nám vypukne 4. srpna ve Velkém Meziříčí.