Žďárský B-tým na jaře prožil tvrdou bitvu o záchranu. Ta nakonec dopadla úspěšně a žďárští se tak zúčastní krajského přeboru i v příští sezóně. Celou jarní část v našem rozhovoru hodnotí trenér mužstva pan Martin Mužátko.

Gratuluji k úspěšné záchraně, jak hodnotíte jarní část sezóny?
Děkuji. Nakonec jsme se dokázali zachránit, ale cesta k tomuto cíli byla hodně klikatá. Když se podívám na jarní zápasy, tak jsme nedostali v žádném z nich nic zadarmo a o každý bod jsme museli tvrdě bojovat. V posledních kolech jsme věděli, co v jednotlivých zápasech potřebujeme získat, udělali jsme pro to maximum a zvládli jsme to.

Jak moc byla důležitá výpomoc hráčů z áčka?
Samozřejmě byla důležitá, a to především v posledních kolech, kdy jsme se s trenérem áčka a předsedou klubu dohodli, jak k tomu přistoupíme. Bylo důležité pro celý klub, aby se béčko zachránilo a všem stranám za jejich přístup musím poděkovat. Celé jaro jsme se trápili v útočné fázi a právě tam nás nejvíce tlačila bota a díky klukům z áčka jsme nakonec dokázali dát góly, díky kterým jsme zvládli poslední tři kola.

Kteří hráči podle vás udělali za uplynulou sezónu největší progres?
Nechci hodnotit jednotlivce. Kostra mužstva byla daná a nebylo třeba do ní sahat. Věřím, že nastane progres u hráčů v ofenzivě, především co se týká produktivity, protože nutně potřebujeme hráče, na které se můžeme spolehnout před bránou soupeře. V posledních třech kolech se ukázalo, jak moc nám pomůže, když máme na hřišti produktivního hráče v podobě Jirky Veselského.

Jak hodnotíte herní projev mužstva a na čem je potřeba zapracovat?
Herní projev nebyl špatný, ale musíme být lepší v obou vápnech. V některých fázích jara mi přišlo, že pro záchranu neděláme na hřišti maximum a je nám v podstatě jedno, jak to dopadne. To se postupem času změnilo a na hřiště jsme dostali to, co je v těžkém boji o záchranu zapotřebí. Pro každého z nás to byla zkušenost, která nám může pomoci.

Co čeká hráče v dalších týdnech a už máte rozvrh přípravy?
Sejdeme se 9. července a v průběhu tohoto měsíce se budeme scházet třikrát týdně. Domluveny máme tři přípravná utkání v Borech, Tisu a Mírovce. Podoba kádru bude samozřejmě záležet na situaci v áčku. Připojí se vycházející dorostenci, kteří dostanou dostatek příležitostí se předvést a věřím, že náš tým okysličí a přinesou nám něco nového.