Přinášíme vám hodnocení a statistiky jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým U12 mladších žáků, hrající nejvyšší žákovskou soutěž na Moravě. O hodnocení jsme požádali Petra Procházku.

Kategorie: Mladší žáci - U12

Tabulka SpSM - Jih - podzim: 1. místo - 15 14 1 0 130:19 43 bodů
Tabulka SpSM - Jih - jaro: 1. místo - 14 14 0 0 104:19 42 bodů

Trenéři: Petr Procházka, Jaroslav Mach, Martina Pečinková

Hodnocení jarní části:
S hráči jsme začali přípravu na jarní část 8. ledna. Střídali jsme tréninky třikrát a čtyřikrát týdně. Odtrénovali jsme dohromady za celou sezónu 149 tréninkových jednotek, v jarní části pak 82 tréninkových jednotek. Absolvovali jsme také třídenní soustředění ve Svratce. Účast na tréninku na jaře již byla někdy hodně limitována zraněními a nemocemi. Různá zranění kolen, kotníků, svalové problémy, postupem času u některých plynulo spíše jako alibi nepodstupovat náročnost tréninkového procesu. V jarní části jsme nadále pracovali na rozvoji individuálních dovedností hráčů. Jednou týdně jsme chodili do posilovny, kde jsme posilovali vlastní vahou těla. V herních cvičeních malých forem jsme nadále pracovali na fyzické kondici. Našim cílem je nadále rozvoj každého jednotlivého hráče a následný posun na hřiště jedenáctkového fotbalu. Tým byl složen z 25 hráčů, kteří nastupovali jako na podzim ve dvou soutěžích, v žákovské lize a krajské soutěži. Čtyři hráči byli posunuti na jarní část soutěže do kategorie U13. V jarní části jsme nastupovali v žákovské lize ve skupině o 9.- 16. místo, kde jsme všech 14 zápasů vyhráli při skóre 104:19. Prezentovali jsme se kombinačním fotbalem a dařilo se nám přenášet věci z tréninkového procesu přímo do zápasu. Naše výkony měli od ledna v druhé polovině jara stoupající úroveň, kdy jsme po většinu utkání dominovali. Největší slabinou u kluků nadále zůstává jejich mentální nastavení. V zápase a před zápasem se soustředit jen na svůj výkon, to stejné v tréninkovém procesu.

Nejvydařenější zápas jarní části:
V soutěži jsme předvedli hodně povedených utkání, kdy vždy většinou rozhodl náš výborný vstup do zápasu. Jak rozhoduje psychická pohoda týmu jsme se přesvědčili v závěrečném kole v Hodoníně, kde ač v hodně improvizované sestavě jsme porazili domácí druhý tým tabulky 4:1. Jinak výsledek se snažíme odsouvat na druhou kolej. Pro nás je důležité jak se v zápase prezentujeme, což vychází z tréninkové činnosti a co zde od kluků vyžadujeme. Vše chceme řešit konstruktivně a snažíme se využívat naučených principů.

Sehráli jste pohár mládeže, kde jste obsadili druhé místo, jak hodnotíte tuto akci?
Jde o neoficiální mistrovství republiky. Mezi 24 nejlepšími týmy jsme se určitě neztratili. Šli jsme zápas od zápasu a bylo jen škoda, že jsme o pouhý bod nakonec nevyhráli. Pro mě a kluky šlo na této akci o hezké zpestření sezóny. V tomto turnaji, jak to bývá většinou pravidlem, bylo od začátku vše podřízeno výsledku a herní principy, kterým se věnujeme a proces učení, šel tentokrát stranou. Toto praktikovaly na turnaji ovšem překvapivě všechny týmy.

Nejlepší hráči popřípadě jestli chcete zmínit nejlepší střelce:
Nerad hodnotím nejlepší hráče, ale tentokrát provedu výjimku. Nejvíce se od začátku sezóny zlepšoval Šimon Bobula. Jde o přistup v tréninku, kde se snaží poctivě pracovat a když je možnost přidává si, pokud nemusí. To stejné je dobré sledovat i při posilování. Toto lze ještě dále říci maximálně o dalších dvou až třech hráčích. Zde i na hřišti je dobré pozorovat charaktery hráčů, kteří to v této chvíli myslí s fotbalem vážně. Kluci mají v celém klubovém systému nastaveny nadstandardní podmínky co se týče stravovacího, tréninkového, rehabilitačního, posilovacího a někdy nám pak zpětně nevracejí to, co do nich investujeme.

Jak hodnotíte druhou soutěž B týmu?
Na konci ročníku již nám dělalo problém skoro složit tým, pro ty hráče, pro které byla soutěž přihlášena. Mnoho různých omluvenek od zranění až po další různé víkendové aktivity. Navíc několikrát se při souběhu utkání dostal do nominace hráč, který třeba celý týden netrénoval.

Přehled počtu odehraných zápasů hráčů za jarní část:
Do jarní části ligových utkání zasáhlo 22 hráčů - Vališ 14, Bobula 13, Málek 12, Mach 12, Dobrovolný 12, Sochor 11, Jenček 11, Pešava 11, Musil 10, Strnad 10, Kuchař 10, Zedníček 8, Poul 5, Kohout 3, Kántor 3, Dočekal 3, Krupa 2, Bartoš 2, Hoang 1, Imramovský 1, Tomšík 1, Vrša 1.

Závěrem bych chtěl poděkovat hlavně trenérům bez kterých by jsme takto úspěšnou sezónu nemohli absolvovat. Jaroslav Mach a Martina Pečinková vždy splnili v tréninkovém procesu to, co jsme si řekli a naplánovali, takže velké díky oběma. Dále by jsme chtěli poděkovat rodičům za podporu kluků při dojíždění k tréninkům a podpoře ve většině utkání. Vedení klubu za skvělé vytvoření podmínek, kdy se pak můžou kluci měřit s nejlepšími kluby na Moravě.