Přinášíme vám hodnocení jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým mladší přípravky U8. O hodnocení jsme požádali Jana Maška.

Trenéři: Roman Halamka, Jan Mašek, Tomáš Hajný

V rámci kategorie U8 (mladší přípravka) jsme celou sezónu pracovali s 26-ti fotbalisty (z toho dvě dívky). Tréninkový proces jarní části sezóny jsme po zimní přestávce zahájili počátkem ledna v tělocvičně. Trénovali jsme třikrát týdně, v zimních měsících v tělocvičnách a poté na fotbalových hřištích v areálu Bouchalky. Průměrná docházka se pohybovala okolo 20 hráčů při trénincích na venkovních hřištích. V rámci tréninkových jednotek se snažíme v hráčích rozvíjet pohybové schopnosti a práci s míčem pomocí herních cvičení.

Od září 2023 hrají naši hráči mistrovská utkání v soutěži II. třída OP mladší přípravky, které dále probíhali v jarní části sezóny každý víkend od dubna do června. V této soutěži jsme měli přihlášené dva týmy z důvodu větší herní praxe pokud možno všech hráčů. U této soutěže není vedena tabulka umístění, je dbáno na herní fotbalový rozvoj každého hráče. Hráči museli zvládnout přechod na formát rozestavení 4+1, což si myslíme, že zvládli dobře, ale určitě je stále na čem pracovat.

V lednu 2024 jsme uspořádali druhý ročník halového turnaje kategorie U8 ve sportovní hale na Bouchalkách ve Žďáře nad Sázavou za účasti týmu FC Žďas modrá a bílá, FK Bohemia Světlá nad Sázavou, FC Vysočina Jihlava, FC Slovan Havlíčkův Brod, SK Tatran Ždírec nad Doubravou a FC Hlinsko. Naše týmy obsadili krásné 1. a 3. místo. V květnu 2024 jsme uspořádali rovněž druhý ročník venkovního turnaje kategorie U8 na umělé trávě v areálu Bouchalky ve Žďáře nad Sázavou za účasti 16 týmů (FC Sparta Brno, FC Vysočina Jihlava, FK Pardubice, MFK Chrudim, SK FŠ Třebíč, FC Budišov - Nárameč, SK Vysoké Mýto, SK Bystřice nad Pernštejnem, FC Hlinsko, TJ Sokol Bedřichov, FC Slovan Havlíčkův Brod, FK TJ Radešínská Svratka a FK Bohemia Světlá nad Sázavou). Do turnaje jsme zapojili všechny naše hráče rozdělené do tří týmů - obsadili jsme 2., 14. a 15. místo. Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen hráč našeho týmu Filip Hajný. Turnaj se vyvedl i s ohledem na doprovodný program - zahájení turnaje a autogramiáda od bývalého českého fotbalisty, baviče, moderátora a ikony města Brna Petra Švancary a dále velice zajímavý program od dopravní a dálniční policie ČR. Všem kdo se podíleli na organizaci obou turnajů moc děkujeme.

V zimním období jsme se účastnili řady halových turnajů jak u nás v okrese Žďár nad Sázavou, tak v Pardubickém a Jihomoravském kraji. Turnaje jsou vždy zpestřením zimní přípravy v hale. Hráči si tyto turnaje užívají a získávají tím další zkušenosti.

Na závěr sezóny jsme o víkendu 21.- 23. června uspořádali soustředění v nedalekém rekreačním středisku Štíří Důl. Soustředění se účastnilo celkem 21 hráčů. Za nás trenéry se velice vyvedlo - kvalitní ubytování a strava včetně zázemí pro různé aktivity. Toto soustředěním pro nás bylo i závěrečným zakončením sezóny.

Chtěli bychom poděkovat všem rodičům za spolupráci v celé sezóně 2023/2024 a těšíme se na další dobrou spolupráci v sezóně následující.