Přinášíme vám hodnocení jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým mladší přípravky U9. O hodnocení jsme požádali Davida Halamku.

Trenéři: David Halamka, Jaroslav Litochleb

Již v březnu jsme začali s trénováním na umělé trávě. Přece jen je fotbal venkovní sport a čím dřív se začne trénovat venku, tím líp. Tréninky se začaly orientovat už na herní systém 5+1, postupně jsme začali trénovat i s větším míčem. Sehráli jsme několik přátelských zápasů, kde jsme hru 5+1 zkoušeli. Chvilku to trvalo, ale postupně jsme si začali zvykat na rozestavení, které tento systém vyžaduje. Krajská soutěž proběhla ve stejném duchu jako na podzim. Herně jsme soupeře převyšovali rychlostí, prací s míčem, střelbou i silou v osobních soubojích.

Po skončení krajských zápasů jsme sehráli velice náročné turnaje proti silným týmům vlastně z celé republiky. Tam se ale již projevila kvalita prvoligových týmů, které nám během jarní sezony herně trošku utekly. Konec sezony jsme zakončili suverénním vítězstvím na turnaji v Humpolci, které kluky snad nakopne a do nové sezony vstoupí se stejným nadšením, odhodláním a přístupem.

Na závěr bychom chtěli poděkovat rodičům, kteří se snažili kluky podporovat ve všech zápasech, které jsem odehráli.