Přinášíme vám hodnocení jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým starší přípravky U11. O hodnocení jsme požádali Vojtěcha Zedníčka.

Trenéři: Vojtěch Zedníček, Simona Novotná, Augustin Voborný

S jarní částí jsme víceméně spokojený. Tým se postupně rozšiřoval o šikovné kluky z okolí, kteří se s námi zapojovali jak do tréninků, tak i do přípravných zápasů / trianglů. Všichni do jednoho měli výborný přístup k tréninkům a měli pravidelné zápasové vytížení, ať už v rámci soutěží či ve formě dalších turnajů / zápasů.

Sezónu jsme zahájili na začátku ledna, trénovali jsme pravidelně třikrát / čtyřikrát týdně, absolvovali jsme taky třídenní soustředění ve Svratce spolu s kategorií U12. Celkem na jaře jsme odtrénovali 76 tréninkových jednotek, v tréninku jsme se hlavně zaměřovali na fotbalové dovednosti, odvahu při hře 1:1, přepínání z obranné a útočné fáze, odskakování od hráčů či lepší výběr místa.

Celou jarní část jsme se snažili, aby všichni kluci měli pravidelné zápasové vytížení. Měli jsme přihlášeny tři soutěže, kromě dvou soutěží starší přípravky - Krajský přebor Vysočina (5+1) / Okresní přebor Žďár nad Sázavou (5+1), i soutěž Miniligy (7+1 / 8+1), kde jsme kluky postupně adaptovali na dospělejší fotbal, než je ten přípravkový. Během jara jsme absolvovali i několik dalších turnajů, ten závěrečný bylo pak finále Planeo Cupu pro 24 nejlepších týmů v České republice. Zde jsme skončili na 19. místě, ale kluci moc dobře vědí, že v jejich silách byly určitě lepší výkony než ty, které na turnaji předváděly v průběhu prvního dne, což si nakonec dokázali remízou s pozdějším vítězem turnaje Spartou Praha, kde všichni předvedli nadstandardní výkon.

V zápasech se nedíváme na výsledky, prioritou je věci z tréninku převádět do zápasu. V zápasech nutíme kluky, aby byli aktivní, aby se snažili neodkopávat míče na náhodu, ale vždy míče vyvážet či rozehrávat adresně na spoluhráče, vyžadujeme napadat rozehrávku soupeře po celém hřišti, hrát kombinačně a snažit se být silní na míči. Jsou věci, které se nám daří více, některé naopak méně, na těch musíme nadále pracovat.

Myslíme si, že každý z kluků udělal za toho půl roku viditelný progres a sami kluci pociťují, že pokud budou poctivě pracovat na tréninku i zápase, tak se jim vše vrátí. V týmu je plno zajímavých individualit, každý hráč je zajímavý v něčem jiném, ale všichni fungují výborně jako jeden tým a táhnou spolu za jeden provaz.