Přinášíme vám hodnocení a statistiky jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým U13 mladších žáků, hrající nejvyšší žákovskou soutěž na Moravě. O hodnocení jsme požádali Michala Skalníka.

Kategorie: Mladší žáci - U13

Tabulka SpSM - Jih - podzim: 14. místo - 15 2 0 13 44:164 6 bodů
Tabulka SpSM - Jih - jaro: 5. místo - 14 8 0 6 50:47 24 bodů

Trenéři: Michal Skalník, Vojtěch Zedníček

Hodnocení jarní části sezóny:
V jarní části sezóny bylo našim hlavním úkolem upustit od hry od vápna k vápnu a seznámit kluky / Klárku s hrou na celé hřiště, abychom jim usnadnili přechod do starších žáků, kde již jinak hrát nebudou. V trénincích jsme se věnovali především hrám na držení míče, kde jsme zaznamenali progres, který se projevil v začátku jarní části, kde jsme z prvních šesti utkání výsledkově nezvládli pouze domácí zápas se Znojmem (5:10) a naše výkony byly dobré. Poté nás potkal herní útlum, kde se projevila zvýšená absence hráčů a začali jsme se potýkat zejména s problémy v kombinaci při přechodu na soupeřovu polovinu, kde jsme ztráceli spoustu míčů a stálo nás to hodně sil. Což se projevilo i na výsledcích.

Nejvydařenější zápas jara či sezóny:
Hned první domácí utkání s Havlíčkovým Brodem (4:3), které nebylo herně příliš koukatelné, ale z vyhraných utkání nás stálo rozhodně nejvíce sil. Velice těžké utkání se šťastným koncem jsme odehráli ve Vyškově (2:3), kde jsme otáčeli výsledek ve druhém poločase.

Nejhorší zápas jara či sezóny:
Největším zklamáním pro nás bylo prohrané domácí utkání s Prostějovem (0:2), kde jsme nevstřelili branku a vinou absencí soupeři prakticky nekonkurovali.

Nejlepší hráči popřípadě jestli chceš zmínit nejlepší střelce:
Největším překvapením pro mě byly výkony Pavla Krajča na postu stopera, kde ve spolupráci s Matym Vršou fungovali velice dobře. Na konci sezony na tomto postu zaskočil i Štěpa Kopeček, který to také zvládal dobře. V ofenzivní části jsme spoléhali na Prokopa, Polanského, Svobodu, Koubka a pokud zrovna nebyl někde na dovolené, tak i na Šimona Kohouta.

Závěrem bych chtěl poděkovat hráčům, rodičům, kolegům trenérům a všem, který jsem měl možnost poznat za dva pěkné roky v roli trenéra a zároveň popřát hodně štěstí jak v osobních, tak i fotbalových životech. Věřím, že fotbal je nedílnou součástí nás všech po celý život, tak ať vám dělá především radost.