Přinášíme vám hodnocení a statistiky jednotlivých mládežnických mužstev. Dnes představíme tým U17 mladšího dorostu, hrající Moravskoslezskou divizi. O hodnocení jsme požádali Tomáše Litochleba.

Kategorie: Mladší dorost - U17

Tabulka MSDD - skupina D: 9. místo - 30 12 5 13 67:83 41 bodů

Podzim: 15 6 2 7 31:30 20 bodů
Jaro: 15 6 3 6 36:53 21 bodů

Trenéři: Tomáš Litochleb, Lukáš Invald

Hodnocení jarní části:
Vstup do jarní části se nám nepodařil. Úvod jara byl výsledkově i herně nedobrý. Nedokázali jsme se dobře popasovat s přesunem hráčů do U19 a i dobře rozehraná utkání jsme ztratili, což se podepsalo na psychice hráčů. Negativně nás zasáhla i zranění a nemoci důležitých hráčů, které nás provázeli celou jarní částí. V závěru jarní části, kdy jsme změnili rozestavení a herní styl, jsme se jak herně, tak výsledkově zvedli. Kluci si začali zase věřit a i nálada v kabině byla lepší - toto si chceme přenést do podzimní části následujícího ročníku.

Hodnocení celé sezóny:
Výrazně lepší podzimní část soutěže, konečné 9. místo je mírným zklamáním. Na začátku soutěže jsme měli rozhodně vyšší ambice. Bohužel jsme nedokázali plně nahradit hráče, kteří přešli o kategorii výše, a tím trpěla naše souhra a herní projev, což nás mrzí více než výsledky. Závěr sezony a větší spolupráce s U15 nám ale dává trochu optimismu.

Nejvydařenější zápas jara nebo sezóny:
Nejlepší zápasy jsme odehráli na podzim, například na Svratce Brno. Na jaře jsme odehráli spíše jen dobré pasáže některých utkání, zejména se Znojmem a v Třebíči.

Nejhorší zápas jara nebo sezóny:
Totální výbuch ve Vyškově, kde jsme utrpěli vysokou porážku a k tomu se zranili někteří hráči a prohraný domácí zápas se Svratkou Brno, který jsme odevzdali vlastní nedisciplinovaností a nesmyslným chováním.

Nejlepší hráči a nejlepší střelci:
Týmovost - v některých utkáních vynikl jeden hráč, jindy zase jiný, v posledních kolech chytl životní fazónu brankář Pešek, díky kterému jsme celkový dojem ze sezony dokázali alespoň trochu napravit. Nejvíce branek, celkem 16, vstřelil Kamil Vaverka.

Přehled počtu odehraných minut - 30 zápasů (15 podzim + 15 jaro), celkem 2700 minut (1350 podzim + 1350 jaro), do zápasů nastoupilo střídavě 30 hráčů:
Svoboda 2631, Havelka 2472, Havránek 2196, Promberger 2193, Síč 2115 a další.

Poděkování a závěrečná slova:
Děkujeme rodičům za podporu kluků i nás trenérů, především v úvodu jara. Zároveň velké díky za spolupráci v rámci klubu, bez pomoci kluků z U15 a kluků posunutých do U19 bychom některá utkání neodehráli důstojně. Děkujeme také jejich trenérům za uvolnění těchto hráčů pro naše utkání. Děkujeme za podporu sponzorům klubu i všem fanouškům, kteří nás konstruktivně a s respektem k soupeři a rozhodčím podporovali. Děkujeme našim rodinám za toleranci a podporu. Závěrem velké díky Lukášovi Invaldovi, že do toho šel se mnou.

Všem přejeme krásné léto a těšíme se na shledání v červenci zpět na našich sportovištích.