Dvoudenní turnaj JAKO Cup se odehrál o víkendu ve vesničce Dohalice nedaleko Hradce Králové.

Za účasti 36 týmů z celé republiky (1 ze Slovenska, 1 z Polska) jsme byli nalosováni do skupiny D, kde jsme se postupně utkali s týmy Vítkovic, domácích Dohalic, se Spartou Kolín, s Pardubicemi a nakonec s týmem z Teplic. Turnaj jsme nerozehráli dobře, ospalý výkon znamenal porážku 2:4. Naštěstí nás tento výsledek probudil a po jednoznačném vítězství 9:1 nad domácími Dohalicemi nás čekal dosud neporažený tým Sparta Kolín. Vynikající výkon, nasazení a obětavost nakonec znamenali vítězství 3:0. Toto vítězství nás povzbudilo a už jsme se těšili na starý známý tým z Pardubic. A potvrdilo se, že to bude boj do poslední minuty. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem a vyhráli v poměru 4:2. Po krátkém odpočinku a v úmorném vedru jsme nastoupili proti Teplicím, do zápasu o první místo v tabulce. Zde jsme ale narazili na velmi kvalitního soupeře, který byl ve všech ohledech lepší, a zaslouženě vyhrál. Po odehrání všech zápasů jsme nakonec obsadili vynikající 2. místo v naší tabulce skupiny, a to znamenalo nedělní boj o celkové 7.- 12. místo.

Druhý den jsme se postupně potkali s týmy Zlína, z Náchodu, z Českých Budějovic, z Akademie Táborsko a s týmem z Mladé Boleslavi. Co tým, to fotbalový pojem, a to se potvrdilo hned v prvním zápase. S fotbalisty ze Zlína jsme se snažili držet krok, bojovali jsme, ale přece jen se projevila větší kvalita, a nakonec jsme prohráli 3:5 (Zlín nakonec vyhrál naši skupinu). Tento nezdar jsme chtěli napravit v následném utkání proti Náchodu, které jsme ale nezvládli jak fyzicky, tak i psychicky. Náchod nakonec vyhrál zaslouženě, i když začátek zápasu patřil nám. Postupně jsme přestali běhat, kluci z Náchodu toho využili, a nakonec jsme prohráli 2:6. Unavení a naštvaní jsme šli na řízek s bramborou kaší, který kluky svou kvalitou navnadil na další utkání. V něm jsme se potkali s Dynamem České Budějovice. Byl to nejbláznivější zápas, který jsme během víkendu sehráli. Během pár minut jsme vedli 4:0, pak se Budějky probudili, vlítli na nás a během chvilky snížili na 4:3. Pak nastal boj o každý míč, všichni makali, šance se střídali na obou stranách, a nakonec jsme utkání dovedli ke zdárnému vítězství v poměru 6:4. Tento úspěch jsme chtěli potvrdit proti Táborsku, vedli jsme 2:0, ale nakonec, trochu i nešťastně, prohráli 2:3. Byl to opět další velmi vyrovnaný a náročný zápas, snad ještě ve větším vedru než v sobotu, kdy nám už opravdu docházely síly. Čekal nás poslední zápas proti Mladé Boleslavi. Byl to opět boj od začátku zápasu. Celkové vítězství 3:1 a konečné 11. místo bylo odměnou za víkendové snažení proti velmi kvalitním týmům.

Tento turnaj z pohledu umístění hodnotím jako obrovský úspěch, z pohledu kvality některých zápasů musím uznat, že soupeři byli lepší. Ale přesto všechny kluky musím pochválit a poděkovat za jejich předvedené výkony a nasazení. Turnaj vyhrála Sigma Olomouc, druhé místo vybojovala Sparta Brno a na třetím místě se umístily Teplice.

Sestava týmu: Dvořák Matyáš, Dvořák Kryštof, Gyurica Dominik, Halamka Daniel, Krajčovič Lukáš, Krupička Robin, Kryštof Adam, Litochleb Adam, Musil Štěpán, Stehlík Filip, Zelený Filip