Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svého zápasu Jakub Seknička, Tomáš Vambera a Tomáš Sklenář v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19
V posledním kole celostátní dorostenecké ligy nastoupil do branky Viktor Nevěčný a na hřišti Sigmy Olomouc musel skousnout prohru Vysočiny Jihlava 1:4. Patrik Stoček do zápasu nezasáhl. V konečné tabulce nakonec patřilo jihlavským jedenácté místo. Lukáš Toman v dresu Zbrojovky Brno nastoupil na hřišti Baníku Ostrava v 62. minutě, ale prohře svého týmu 1:3 nezabránil. Zbrojovka Brno skončila v konečné tabulce na druhém místě za vítěznou Spartou Praha.

Celostátní dorostenecká liga U17
V zápase 30. kola celostátní dorostenecké ligy U17 se na hřišti Sigmy Olomouc představil na celý zápas Dominik Holec. Bohužel tým Vysočiny Jihlava odešel vysoko poražen 1:6. V konečné ligové tabulce skončila Vysočina Jihlava na 14. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Viktor Nevěčný nastoupil v posledním kole do branky Jihlavy na hřišti do celostátní ligy postupující Opavy a skvělým výkonem pomohl vychytat remízu 1:1. Jedinou branku jihlavských vstřelil Patrik Stoček, který odehrál 89 minut. V roli kapitána týmu nastoupil Dominik Čejka, který odehrál 81 minut. Jihlavský celek je v tabulce na 14. místě. Lukáš Toman v dresu Zbrojovky nastoupil na domácím hřišti proti Kroměříži (3:2) a ve 22. minutě vstřelil vítěznou branku domácích. V 73. minutě byl pak vystřídán. Zbrojovka se v konečné tabulce umístila na 6. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V dresu Zbrojovky Brno nastoupil na celý domácí zápas Ondřej Mráček, který mohl na konci zápasu slavit dvěma vstřelenými góly výhru proti Kroměříži 10:1. V konečné tabulce je Zbrojovka na 4. místě. Dominik Pavlík odchytal celý zápas v brance Jihlavy, ale tým Vysočiny podlehl Opavě 1:3. Do základní sestavy se dostal kapitán týmu Petr Hanus, který odehrál celý zápas. Do základní sestavy se dostali také Vojtěch Boháček a Šimon Krahula. Prvně jmenovaný byl vystřídán v 70. minutě a druhý jmenovaný byl střídán v 56. minutě. Vysočina se nachází v tabulce na 9. místě.

Moravskoslezská žákovská liga U15
V 9. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o titul objevil ve druhém poločase v sestavě Jihlavy Šimon Sedlák. Jeho tým po prohře se Sigmou Olomouc 2:4 drží čtvrtou příčku ligové tabulky. V 9. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o záchranu objevil v utkání na hřišti Karviné v základní sestavě kapitán týmu Adam Staněk, který odehrál celé vítězné utkání 1:0. František Toman do utkání nezasáhl. Slovácko se již minulé kolo zachránilo v žákovské lize a touto výhrou se posunulo na sedmé místo.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u domácí výhry 8:1 nad Sigmou Olomouc. Tým Vysočiny je po devátém kole nadstavby na třetím místě tabulky.