O tomto víkendu se v Hlučíně bude konat finálový turnaj Planeo Cup pro kategorii U11, představí se nám nejlepších 24 týmů republiky. Na tomto turnaji, který je brán jako neoficiální mistrovství republiky, nebude chybět ani náš klub, kdy si svou premiéru ve finálovém turnaji odbydou kluci ročníku narození 2013.

Na začátku všech kvalifikací v září loňského roku naskočilo do Planeo Cupu neuvěřitelných 18 tisíc mladých fotbalistů z celé republiky a klubů všech úrovní výkonnosti. Z celkových 995 přihlášených družstev se prokousalo kvalifikačním sítem v každé ze šesti kategorií 24 nejlepších týmů do finálových turnajů. A na finálovém turnaji pro kategorii U11, který se o tomto víkendu bude konat v Hlučíně, nebude chybět ani náš tým.

„Planeo Cup je jeden z největších žákovských turnajů v Evropě, kde sportuje na osmnáct tisíc dětí. Jde o turnaj, který obsáhne celou republiku od nejmenších vesniček až po největší kluby. Těším se na celkovou atmosféru finálových turnajů, určitě nás čekají duely plné emocí,“ řekl patron letošního ročníku Jan Koller. On sám moc dobře ví, jak těžká je cesta do profesionálního fotbalu. Zároveň je důkazem, že i z vesnického klubu jako je Smetanova Lhota se dá dostat až do nejvyšších fotbalových pater a hrát na mistrovství Evropy i světa nebo Ligu mistrů.

Systém finálového turnaje je jednoduchý, čtyři základní skupiny po 6-ti týmech, kde první hrací den hraje ve skupině každý s každým. První dva týmy z každé skupiny postupují do GOLD skupiny, ze které vzejde druhý hrací den celkový vítěz turnaje. Týmy na třetím a čtvrtém místě postupují do SILVER skupiny (9.-16. místo) a pátý se šestým týmem do BRONZE skupiny (17.-24. místo). Náš tým byl nalosován do základní skupiny A, kde je postupně čeká FC Tempo Praha, FC Baník Ostrava, SFC Opava, FC Hradec Králové a na závěr AC Sparta Praha.

Rozpis zápasů našeho týmu:
  • so - 8. června 2024, 09:30 hodin, hřiště 1 … FC ZR - FC Tempo Praha
    živě na TV COM
  • so - 8. června 2024, 10:45 hodin, hřiště 4 … FC ZR - FC Baník Ostrava
  • so - 8. června 2024, 12:00 hodin, hřiště 1 … FC ZR - SFC Opava
    živě na TV COM
  • so - 8. června 2024, 14:30 hodin, hřiště 4 … FC ZR - FC Hradec Králové
  • so - 8. června 2024, 15:45 hodin, hřiště 1 … FC ZR - AC Sparta Praha
    živě na TV COM
  • ne - 9. června 2024 … až dle umístění z prvního hracího dne

Před třemi lety kluci ročníku 2013 se již na finálový turnaj Planeo Cup probojovali, tehdy ještě jako kategorie U8. Bohužel z důvodu pandemie covid-19 byl závěrečný turnaj pro všechny kategorie zrušen. Proto držme klukům o víkendu palce, aby svoji premiéru na turnaji zvládli!

Další zajímavosti před turnajem si lze přečíst zde. Cestu kluků budete moci sledovat na Facebooku fotbalového klubu, navíc tři sobotní zápasy můžete v přímém přenosu sledovat na TV COM.