Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků. Na přiložené fotografii hráč Vysočiny Jihlava Patrik Stoček při zápase s týmem Slovácka.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svého zápasu Jakub Seknička, Tomáš Vambera a Šimon Sedlák v Jihlavě. V dresu Zbrojovky Brno pak Lukáš Toman.

Celostátní dorostenecká liga U19
V posledním kole již mohou být Patrik Stoček a Viktor Nevěčný v klidu a odehrát utkání na hřišti Sigmy Olomouc bez větších nervů. V zápase 29. kola celostátní dorostenecké ligy U19 Patrik Stoček odehrál v jihlavském dresu 86 minut na domácím hřišti v utkání proti Slovácku. Jihlava si po důležitém vítězství 2:1 zajistila účast v příštím ročníku dorostenecké ligy. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný. Z desáté příčky tabulky má Vysočina Jihlava kolo před koncem na sestupovou příčku sedmibodový náskok na předposlední Karvinou.

Celostátní dorostenecká liga U17
V zápase 29. kola dorostenecké ligy U17 se na domácím hřišti v utkání proti Slovácku představil v základní sestavě Dominik Holec. Ten odehrál 77 minut a ve 4. minutě poslal domácí do vedení. Tomáš Sklenář nastoupil také v základní sestavě a na hřišti vydržel do 57. minuty. Domácí se po remíze 2:2 museli spokojit s jedním bodem do tabulky. V ligové tabulce je Vysočina Jihlava na 14. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Viktor Nevěčný nastoupil ve 28. kole v brance Jihlavy na domácím hřišti proti Znojmu a vychytal čisté konto. Jihlavským nakonec spadlo do klína vítězství 1:0, o kterém rozhodli ve třetí nastavené minutě. V roli kapitána týmu nastoupil Dominik Čejka, který odehrál celé utkání. Dominik Holec nastoupil do zápasu v 65. minutě. Jihlavský celek je v tabulce na 13. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V dresu Zbrojovky Brno nastoupil na celý domácí zápas Ondřej Mráček, který mohl na konci zápasu slavit výhru proti Slovácku 3:1. V tabulce je Zbrojovka na 4. místě. Dominik Pavlík byl připraven v brance Jihlavy při domácí výhře nad Znojmem 3:1. Do základní sestavy se dostal kapitán týmu Petr Hanus, který odehrál celý zápas. Do základní sestavy se dostali také Vojtěch Boháček a Šimon Krahula. Prvně jmenovaný vstřelil dvě branky a posléze byl vystřídán v 65. minutě a druhý jmenovaný byl v poločasové přestávce střídán. Vysočina se nachází v tabulce na 9. místě.

Moravskoslezská žákovská liga U15
V 8. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o záchranu objevil v utkání na hřišti Líšně v základní sestavě kapitán týmu Adam Staněk, který odehrál celé vítězné utkání 2:1. František Toman odehrál také celé utkání. Slovácko se již minulé kolo zachránilo v žákovské lize.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma v dresu Jihlavy nenastoupil, protože jeho tým tento víkend nehrál. Tým Vysočiny je po osmém kole nadstavby na třetím místě tabulky.