Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech. Tentokrát se v domácím prostředí představí v neděli starší žáci. Mladší žáci a dorostenci pak zajíždějí v sobotu na hřiště soupeře.

Kategorie U13 bude chtít v žákovské lize zvítězit v Brně. V sobotním dopoledni se v tabulce třináctí mladší žáci od 10:00 hodin představí proti patnácté Svratce Brno. „Druhé utkání v tomto týdnu nás čeká v Brně se Svratkou. Po nevydařeném utkání v Havlíčkově Brodě se chceme zlepšit ve hře s míčem a zlepšit finální fázi v soupeřově vápně," prozradil své plány před utkáním trenér Michal Skalník.

Kategorie U12 si na jaře připsala v Havlíčkově Brodě jedenáctou výhru v řadě a nadále zůstává stoprocentní. V sobotu se utkají mladší žáci od 12:00 hodin proti v tabulce třetí Svratce Brno. „V týdnu jsme absolvovali hodně náročné tréninky a úspěšně jsme zvládli i středeční dohrávku v Havlíčkově Brodě. Střelecky se nám více daří na hřištích soupeřů a doufáme, že vše přeneseme do utkání v Brně," řekl před utkáním trenér Petr Procházka.

V žákovské divizi se představí v domácím prostředí v neděli 2. června od 10:00 hodin v tabulce osmí starší žáci U15 a jejím soupeřem bude devátá Kuřim. „V nedělním zápase bohužel musíme nastoupit v hodně okleštěné sestavě, když nám do utkání zbylo jen osm hráčů. Soupeř nám nevyšel vstříc s přeložením zápasu a proto budeme muset zapojit šest o rok mladších kluků. Uvidíme, co vše to přinese v zápase dvou celků ze spodku tabulky," prozradil své plány do utkání trenér Josef Chmelík.

V neděli ve 12:00 hodin se představí v tabulce třetí kategorie U14, která se bude snažit porazit osmou Kuřim. Minulé kolo starší žáci na promáčený trávník v Brně nenastoupili a utkání bylo odloženo. „V neděli vyzveme v zajímavém utkání Kuřim. Zajímavé utkání to pro nás bude zejména z důvodu posunů několika hráčů do zápasu s U15. Naštěstí se naše marodka postupně zužuje, a máme tak kapacitu si s touto situací poradit. Poslední setkání dopadlo výsledkově příznivě pro nás, ale stále máme soupeřům co oplácet za porážku na našem hřišti. Po neodehraném zápase minulý týden budeme chtít navázat na předchozí výsledky a nechat si tři body ve Žďáře," řekl před sobotním utkáním trenér Jiří Havlík.

V sobotu 2. června se představí na hřišti v Brně dorostenci. V 13:30 hodin nastoupí v tabulce osmí starší dorostenci U19. Ty čeká vedoucí celek soutěže Sparta Brno. „Čeká nás soupeř, který vede tabulku soutěže a potvrzuje svými výsledky svoje umístění. V domácím prostředí bude chtít být od začátku aktivní a bude chtít co nejdříve rozhodnout. V našem domácím měření sil jsme se soupeřem hráli poměrně vyrovnaně, i když jsme neuspěli. Očekávám kvalitní utkání, ke kterému i my budeme chtít přispět poctivým výkonem. Důležitá bude defenzivní práce celého mužstva, osobní odvaha, kvalita a pohyb po zisku míče. Věřím, že i my si vypracujeme příležitosti k tomu, abychom mohli skórovat. Také chtít ukázat svoji kvalitu, sílu a o body zabojovat," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 bude chtít v sobotu v 16:00 hodin potrápit v tabulce třetí Spartu Brno. „V sobotu odpoledne se představíme na hřišti silné Sparty Brno. Uvidíme v jaké sestavě budeme schopni nastoupit, ale jedeme posíleni dobrým výsledkem a výkonem z posledního utkání. Uvidíme, jak nám bude svědčit hřiště s umělým povrchem," řekl před utkáním trenér Tomáš Litochleb.