Téměř 280 chlapců a dívek dorazilo na fotbalový nábor, který v úterý 21. května a čtvrtek 23. května pořádal fotbalový klub ve Žďáru nad Sázavou. Klubové nábory, které probíhají v měsících květnu a září jsou hlavně vítány ve žďárských školkách.​

V úterý 23. května uspořádal klub FC Žďas Žďár nad Sázavou nábor dětí do fotbalového oddílu. Akci jsme nejprve uspořádali a propagovali ve školkách po celém Žďáru nad Sázavou. Na samotnou akci dorazilo 250 dětí ze čtyř žďárských mateřských škol. Pro děti bylo připraveno dvanáct stanovišť, na kterých vypomáhali naši klubový hráči z mladšího dorostu, žáků a klubový trenéři. Zde si kluci a holky mohly vyzkoušet cvičení zaměřené na pohybové aktivity, sílu, rychlost a koordinaci. Na dalších stanovištích si pak mohly zahrát fotbal a vstřelit i svůj první gól.Na závěr celé akce byla pro každého malého fotbalistu a fotbalistku připravena malá sladkost a občerstvení. Domů si také všichni odnesli letáčky a kontakt na další čtvrteční akci.

Ve čtvrtek odpoledne pak akce dále pokračovala a přivedla k nám do klubu dalších 30 budoucích fotbalistů. I oni si vyzkoušeli poprvé kopnout do míče a vyzkoušeli si mnoho dovedností her a zábavy. Teď už se těšíme, jak si najdou i s rodiči cestu k nám do fotbalového klubu a na fotbalové trávníky.

Video reportáž z obou akcí zde: