Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech. Tentokrát se v domácím prostředí představí v sobotu mladší žáci a v neděli dorostenci. Starší žáci pak zajíždějí v sobotu na hřiště soupeře.

Kategorie U13 bude chtít v žákovské lize navázat na poslední těsnou výhru proti Vyškovu. V sobotním dopoledni se v tabulce třináctí mladší žáci od 10:00 hodin představí proti šestnáctému celku soutěže Bedřichovu. „V sobotu odehrajeme další domácí utkání s celkem z Bedřichova. Chceme se poučit z první půle utkání v Bedřichově, kde byl náš soupeř lepším týmem a zaslouženě ji vyhrál, proto musíme k utkání přistoupit maximálně zodpovědně a soustředit se na utkání od první minuty," prozradil své plány před utkáním trenér Michal Skalník.

Kategorie U12, která je na jaře po devíti výhrách nadále stoprocentní, se představí v sobotu od 12:00 hodin proti v tabulce osmému Bedřichovu. „Minulé kolo jsme zápas s Vyškovem rozhodli v prvních patnácti minutách a v dobrý vstup do utkání doufáme i v dalším domácím zápase. V utkání s Bedřichovem nastoupíme bez pěti hráčů, kteří nastoupí za kategorii U13. Další hráči se vrací po nemoci nebo toho příliš v posledním období nenatrénovali. Uvidíme jak se s těmito vlivy vyrovnáme," prozradil plány do utkání trenér Petr Procházka.

V žákovské divizi se představí v Brně v sobotu 25. května od 10:00 hodin v tabulce osmí starší žáci U15 a jejím soupeřem bude šestá Svratka Brno. „Minulý týden jsme v derby proti Havlíčkovu Brodu zahráli ve všech řadách hodně pod naše možnosti. Každý týden věříme, že protrhneme naši negativní jarní sérii a proto nám nezbývá věřit ve vítězství i tentokrát," prozradil své plány do utkání trenér Josef Chmelík.

V sobotu ve 12:00 hodin se představí v tabulce třetí kategorie U14, která se bude snažit překvapit v tabulce druhou Svratku Brno. Minulé kolo si starší žáci lehce poradili v derby s Havlíčkovým Brodem. „V Brně nás čeká tým stále bojující o prvenství v celé soutěži. V jarní části ze všech protivníků měl nejlepší herní projev, a tak naši opět zdecimovanou sestavu čeká víc než náročná zkouška," řekl před sobotním utkáním trenér David Krejčí.

V neděli 26. května se představí na domácím hřišti dorostenci. Ve 14:00 hodin nastoupí v tabulce osmí starší dorostenci U19. Ty čeká dvanáctý celek soutěže Znojmo. „V domácím prostředí bychom měli potvrdit doposud lepší postavení v tabulce. Herní odvaha by měla být naši silnější stránkou. Vyhnout se musíme slabším pasážím hry a zlepšení očekávám v soubojovém chování celého mužstva, abychom nemuseli dohánět brankové manko jako minulý zápas. Těšíme se na naše další vystoupení," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 bude chtít v neděli v 16:15 hodin potrápit v tabulce výše postavené Znojmo. „V předposledním domácím utkání přivítáme celek ze Znojma. Znojmu se v jarní části výsledkově daří a patří mu již 4. příčka v tabulce. Přestože je nyní kádr až nezdravě úzký, věřím že kluci podají maximální výkon. Uvidíme, na co to bude stačit," řekl před domácím utkáním trenér Tomáš Litochleb.