Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků. Na přiložené fotografii brankář Vysočiny Jihlava Viktor Nevěčný.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupil do svého zápasu Šimon Sedlák v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19
Patrik Stoček odehrál v jihlavském dresu 80 minut při veledůležitém záchranářském duelu proti Karviné. Jihlava se nakonec mohla radovat z výhry 3:0. V pozici náhradního brankáře byl připraven Viktor Nevěčný. Z jedenácté příčky tabulky má Vysočina Jihlava na sestupovou příčku pětibodový náskok na předposlední Frýdek Místek. Lukáš Toman v dresu Zbrojovky Brno nastoupil na domácím hřišti proti Spartě Praha v 66. minutě a musel se smířit s vítězstvím Sparty 1:2. Zbrojovka Brno se nachází na druhém místě, které bude možnou vstupenkou do juniorské Ligy Mistrů.

Celostátní dorostenecká liga U17
Zbrojovka Brno i Vysočina Jihlava své zápasy předehrály a tak měli hráči o tomto víkendu volno.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Viktor Nevěčný nastoupil ve 26. kole v brance Jihlavy na domácím hřišti a přispěl k důležité výhře nad Líšní 3:2. V roli kapitána týmu nastoupil Jakub Seknička, který odehrál 65 minut. Dominik Čejka nastoupil v 65. minutě. Jihlavský celek je v tabulce na 14. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V zápase 26. kola na domácím hřišti Jihlava prohrála 2:4 s Líšní. Do základní sestavy se dostal Vojtěch Boháček, který odehrál první poločas. V 72. minutě se objevil na hřišti Šimon Krahula. V pozici náhradního brankáře byl připraven Dominik Pavlík. Vysočina se nachází v tabulce přesně v jeho středu na 8. místě. Ve 26. kole Zbrojovka vyhrála na hřišti Karviné 2:0. Ondřej Mráček nastoupil do základní sestavy a v poločase byl střídán. V tabulce je Zbrojovka na 5. místě.

Moravskoslezská žákovská liga U15
V 6. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o záchranu objevil v utkání na hřišti Zlína v základní sestavě kapitán týmu Adam Staněk a František Toman a oba odehráli celé utkání, které jejich tým prohrál 0:1. Slovácko má desetibodový náskok v tabulce na první sestupovou příčku, na které se nachází Frýdek Místek.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u prohry na hřišti Baníku Ostrava 0:7. Tým Vysočiny je po šestém kole nadstavby na třetím místě tabulky.

1. liga dorostenek
V roli kapitánky týmu Pardubic se představila také žďárská odchovankyně Bára Smejkalová. Ta odehrála na hřišti Lokomotivy Brno celé utkání a mohla se radovat z vysoké výhry 6:0. Tým Pardubic se nachází na sedmém místě tabulky.