Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků. Na fotografii brání útok Sparty Praha Dominik Čejka.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Šimonové Krahula a Sedlák v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19
Patrik Stoček odehrál v jihlavském dresu celé utkání na hřišti Baníku Ostrava. V pozici brankáře odolával útokům Baníku Viktor Nevěčný, který za svá záda propustil v 5. minutě jedinou branku zápasu. Ze dvanácté příčky tabulky má Vysočina Jihlava na sestupovou příčku tříbodový náskok na předposlední Frýdek Místek. Lukáš Toman v dresu Zbrojovky Brno nastoupil na domácím hřišti proti Slovanu Liberec v 59. minutě a byl u vítězství Brňanů 3:2.

Celostátní dorostenecká liga U17
Lukáš Toman v dresu Zbrojovky nastoupil v předehrávce 27. kola na domácím hřišti proti Spartě Praha, když za stavu 1:2 byl v 64. minutě střídán. Výsledek se poté již nezměnil. Zbrojovka se nachází v tabulce na 9. místě. V zápase na hřišti Baníku Ostrava, které jihlavští prohráli 1:4, se v základní sestavě objevil Dominik Holec, který odehrál celé utkání a v 63. minutě vstřelil jedinou branku Vysočiny. Tomáš Sklenář byl vystřídán v 68. minutě a Tomáš Vambera v 60. minutě. V tabulce je Vysočina Jihlava na 14. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Viktor Nevěčný nastoupil v předehrávce 30. kola v brance Jihlavy na domácím hřišti při bezgólové remíze s Prostějovem. V roli kapitána týmu nastoupil Dominik Čejka, který odehrál celý zápas. Jakub Seknička nastoupil v 61. minutě. Ve 25. kole pak odehrál celek Vysočiny další remízový zápas 2:2 v Třinci. V roli kapitána týmu nastoupil opět Dominik Čejka, který odehrál celý zápas. Jakub Seknička hrál do 67. minuty. V pozici náhradního brankáře byl připraven Dominik Pavlík. Jihlavský celek je v tabulce na 14. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
V předehrávce 30. kola na domácím hřišti Jihlava prohrála 3:4 s Prostějovem. Do základní sestavy se dostal kapitán týmu Petr Hanus, který odehrál celý zápas. Vojtěch Boháček odehrál utkání do 62. minuty. V pozici náhradního brankáře byl připraven Dominik Pavlík. V utkání 25. kola v Třinci pak zvítězila Vysočina 3:1. Dominik Pavlík odchytal celý zápas. Kapitán týmu Petr Hanus byl střídán v 74. minutě a Vojtěch Boháček nastoupil v 56. minutě. Vysočina se nachází v tabulce přesně v jeho středu na 8. místě. V předehrávce 30. kola na hřišti Zlína vyhrála Zbrojovka Brno 4:2 a Ondřej Mráček, který nastoupil v 61. minutě zápasu, po třech minutách pobytu na hřišti vstřelil třetí a vítěznou branku Zbrojovky. Ve 25. kole pak Zbrojovka podlehla v domácím prostředí Baníku Ostrava 0:3. Ondřej Mráček nastoupil do zápasu v 46. minutě. V tabulce je Zbrojovka na 5. místě.

Moravskoslezská žákovská liga U15
V 5. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o záchranu objevil v utkání proti Frýdku Místku v základní sestavě Adam Staněk i František Toman a oba vstřelil gól. Slovácko má náskok v tabulce na první sestupovou příčku, na které se nachází Frýdek Místek, 11 bodů.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u domácí výhry 3:2 nad Vítkovicemi. Tým Vysočiny je po šestém kole nadstavby na třetím místě tabulky.

1. liga dorostenek
V dresu Pardubic se představila také žďárská odchovankyně Bára Smejkalová. Ta nastoupila proti Dukle Praha v 59. minutě a mohla oslavit výhru 5:0. Tým Pardubic se nachází na osmém místě tabulky.