Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech. Tentokrát se v domácím prostředí představí v sobotu dorostenci. Žáci pak zajíždějí v sobotu na hřiště soupeřů.

Kategorie U13 bude chtít v žákovské lize navázat na dobré jarní výkony. V sobotním dopoledni se v tabulce třináctí mladší žáci od 10:00 hodin představí ve Znojmě, kde se utkají s desátým celkem soutěže. „V sobotu 11. května zajíždí Žďár U13 na hřiště lídra tabulky, kterým je celek ze Znojma. Domácí tým na jaře sbírá jednu výhru za druhou, když o minulém víkendu vyhrál na hřišti Vyškova a připsal si již osmou jarní výhru. Čeká nás utkání, ve kterém se budeme chtít domácímu soupeři vyrovnat a zaskočit ho aktivní hrou," prozradil své plány před utkáním trenér Michal Skalník.

Kategorie U12, která je na jaře po sedmi výhrách stoprocentní, se představí od 12:00 hodin proti v tabulce pátému Znojmu. „Minulé kolo jsme měli odloženo kvůli startu na Poháru mládeže, kde jsme dosáhli na skvělé druhé místo. Pohár je ale již historií a musíme se soustředit na ligová utkání. V týdnu jsme se potýkali i vlivem zranění a nemoci ze zmíněného poháru se špatnou tréninkovou docházkou. Uvidíme v jakém složení tedy v sobotu nastoupíme," prozradil plány do utkání trenér Petr Procházka.

V žákovské divizi se představí v sobotu 11. května od 10:00 hodin starší žáci U15, kteří na jaře nadále čekají na první vítězství a jejím soupeřem bude čtvrtý Prostějov. „Po domácí remíze s Bedřichovem jedeme do Prostějova konečně protrhnout smolnou jarní sérii a věříme v nějaké bodové vyjádření," prozradil své plány do utkání trenér Josef Chmelík.

V sobotu ve 12:00 hodin se představí v tabulce třetí kategorie U14, která se bude snažit zdolat šestý celek tabulky Prostějov. Minulé kolo si U14 připsala jasnou výhru proti Bedřichovu. „Na Hané budeme chtít potvrdit tabulkové postavení. Jak herně, tak výsledkově," řekl před sobotním utkáním trenér David Krejčí.

V sobotu 11. května se představí na domácím hřišti dorostenci. V 10:00 hodin nastoupí v tabulce osmí starší dorostenci U19. Ti budou chtít odčinit prohru z minulého týdne, kdy prohráli v Hodoníně. Čeká je v okresním derby čtrnáctý celek soutěže Velké Meziříčí. „V domácím prostředí nás čeká soupeř, který se v jarní části zvedl, dokáže pravidelně bodovat a v jarní části již pětkrát zvítězil. My máme před sebou úkol vrátit se po dvou neúspěšných zápasech na vítěznou vlnu. Vše ale musíme podpořit kvalitním týmovým výkonem, kdy nesmíme produkovat nevynucené chyby, které nás teď srážely. Přidat musíme hlavně v ofenzivě a více se tlačit do koncovky. Před domácími fanoušky bychom chtěli předvést poctivý výkon potvrzený plným bodovým ziskem," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 bude chtít v sobotu ve 12:15 hodin rozmnožit svůj pětibodový jarní zisk. Mladší dorostenci jsou v tabulce na desátém místě a proti patnáctému Velkému Meziříčí budou chtít zvítězit a napravit vysokou prohru z minulého týdne, kdy nestačili na Hodonín. „O víkendu nás čeká okresní rival z Velkého Meziříčí. Věřím, že konečně zlomíme výsledkovou mizérii. Tým má sice nějaké zdravotní problémy, ale kdy jindy, když ne nyní. Musíme všichni odevzdat více a věřím v úspěch týmu," řekl před utkáním na hřišti soupeře trenér Tomáš Litochleb.