Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků. Na přiložené fotografii z utkání proti Spartě Praha Tomáš Vambera.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček ve Zbrojovce Brno a Dominik Pavlík a Šimon Krahula v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19
Nejprve se představili v dohrávaném 19. kole proti pražské Spartě dva naši odchovanci. Viktor Nevěčný nastoupil v brance, ale prohře 0:5 nezabránil. Patrik Stoček odehrál utkání do její 65. minuty, kdy byl vystřídán. V zápase 24. kola celostátní ligy dorostu U19 se v dresu Jihlavy objevil v základní sestavě na hřišti pražské Slavie jen Patrik Stoček. Vydržel na hřišti do 58. minuty, kdy Vysočina vedla 1:0. Poté však slávisté zařadili druhý rychlostní stupeň a zápas dovedli do vítězství. Ze čtrnácté příčky tabulky na sestupovou příčku má Vysočina již jen jednobodový náskok na předposlední Karvinou.

Celostátní dorostenecká liga U17
Nejprve se představili čtyři žďárští hráči v dohrávaném 19. kole proti pražské Spartě, které jihlavští prohráli 0:3. V základní sestavě Tomáš Vambera, který byl v 56. minutě vystřídán Tomášem Sklenářem. Dále se ve druhém poločase dostali na hřiště v 46. minutě Dominik Holec a v 68. minutě Petr Hanus. V zápase 24. kola celostátní ligy dorostu U19 se v dresu Jihlavy objevil v základní sestavě na hřišti pražské Slavie a odehrál celý zápas Tomáš Sklenář. Do 58. minuty odehrál zápas i Tomáš Vambera. Bohužel Jihlava schytala ostudný debakl 0:9. V tabulce je Vysočina na třináctém místě. Lukáš Toman nastoupil ve 24. kole celostátní ligy dorostu U17 v dresu Zbrojovky Brno na 52 minut v utkání proti Dukle Praha. Zbrojovce se ale zápas moc nepovedl a odešla poražena 2:8. Zbrojovka se nachází v tabulce na 8. místě.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Viktor Nevěčný nastoupil v brance Jihlavy na hřišti Hlučína a prohře 1:2 nezabránil. V roli kapitána týmu nastoupil Dominik Čejka, který odehrál celý zápas a v 36. minutě snížil vstřelenou brankou stav na 1:2. Jakub Seknička odehrál 65 minut. Dominik Holec byl vystřídán v 82. minutě utkání. Jihlavský celek je v tabulce na 14. místě, který by v této chvíli znamenal sestup do divize dorostu.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
Do základní sestavy se dostal ve vítězném utkání v Hlučíně (5:1) kapitán týmu Petr Hanus, který odehrál celý zápas. Vojtěch Boháček odehrál také celý zápas a zaznamenal dvě branky. Vysočina se nachází v tabulce přesně v jeho středu na 8. místě.

Moravskoslezská žákovská liga U15
Ve 3. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o titul objevil v základní sestavě Jihlavy Šimon Sedlák, který byl v 63. minutě vystřídán. Jeho tým po prohře se Zbrojovkou 0:1 drží druhou příčku ligové tabulky. Ve 3. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o záchranu objevil v základní sestavě Adam Staněk, který odehrál stejně jako František Toman proti Líšni celé utkání. Slovácko má náskok v tabulce na první sestupovou příčku, na které se nachází Zlín, šest bodů.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u domácí výhry 4:2 nad Zbrojovkou Brno. Tým Vysočiny je po třetím kole nadstavby na čtvrtém místě tabulky.