Naše mládežnické celky se utkají o víkendu v dalších mistrovských zápasech. Tentokrát se všechny týmy představí na hřištích soupeřů.

Jako první se představí v žákovské divizi v sobotu 20. dubna od 10:00 hodin starší žáci U15. Soupeřem bude Kroměříž, kterou starší žáci na podzim v posledním kole porazili 3:2 a připsali si svůj poslední tříbodový zisk. Kategorie U15 na jaře ještě nevyhrála a na jihu Moravy bude chtít konečně protrhnout tuto nepříznivou bilanci. U15 se nachází na osmém místě tabulky a jejím soupeřem bude třetí celek celek soutěže. „Do Kroměříže jedeme s cílem napravit poslední dva prohrané zápasy a konečně odehrát i výsledkově kvalitní utkání," prozradil své plány do utkání trenér Josef Chmelík.

V sobotu ve 12:00 hodin se v dalším souboji o špici divize představí v tabulce třetí kategorie U14, která se bude snažit zdolat sedmí celek tabulky z Kroměříže. Minulé kolo si U14 přivezla bod ze Znojma, když o výhru přišla ve druhé nastavené minutě. „Tabulkové postavení soupeře vůbec neodpovídá jejich kvalitám. Čeká nás další ze série přetěžkých utkání. To nic ale nemění na touze a odhodlání další náročnou překážku zvládnout," řekl před sobotním utkáním trenér David Krejčí.

V neděli 21. dubna se představí na hřištích soupeřů i zbylé čtyři naše celky. Dorostenci zajíždějí do Brna, kde se utkají s Židenicemi. V 10:00 hodin nastoupí starší dorostenci U19. Ti budou chtít, po třech výhrách v řadě, naplno bodovat i proti dvanáctému celku tabulky. „Chtěli bychom potvrdit poslední výsledky a zabojovat v utkání o plný bodový zisk. Také oplatit první zápas, kdy nás soupeř doma dokázal překonat. Návodem bude kvalitní defenzíva celého mužstva, koncentrace po celé utkání a aktivita po zisku míče. Věřím, že zlepšíme efektivitu v zakončení, která nám v posledním domácím utkání chyběla," prozradil své plány do utkání trenér Michal Kadlec.

Kategorie U17 bude chtít v neděli ve 12:15 hodin rozmnožit svůj zatím skromný čtyřbodový jarní zisk. Mladší dorostenci jsou v tabulce na devátém místě a proti jedenáctým Židenicím jsou mírným favoritem. „Naše další venkovní utkání nás zavede na hřiště týmu ČAFC Židenice. Jarní část sezóny pro nás dosud neprobíhá podle plánů. Bojujeme s problémy na herní i zdravotní frontě, což se odráží i na výkonech. Trápí nás zranění a nemoci, což nám znemožňuje pravidelné tréninky a sestavení optimálního týmu. Přestože budeme muset vyrazit do zápasu s oslabenou sestavou, nevzdáváme se. Máme v úmyslu překvapit nejen naše soupeře, ale možná i sami sebe. Jsme připraveni vydat ze sebe maximum a bojovat až do posledního hvizdu," věří v bodový zisk před sobotním utkáním trenér Tomáš Litochleb.

Kategorie U13 bude chtít v žákovské lize navázat na třízápasovou šňůru vítězství. V nedělním dopoledni se v tabulce třináctí mladší žáci od 10:00 hodin představí v Prostějově, kde se utkají s jedenáctým celkem soutěže. „Po vydařeném domácím zápase se Svratkou Brno zajíždíme na hřiště Prostějova, kde chceme utkání zvládnout za tři body a navázat na sérii vítězství," prozradil před utkáním trenér Michal Skalník.

Kategorie U12, která je na jaře stoprocentní, se představí od 12:00 hodin proti v tabulce šestému Prostějovu. Minulé kolo zvítězila U12 v domácím prostředí brankou ze závěru utkání proti velmi dobře hrajícímu soupeři Svratce Brno 3:2. „Minulé kolo jsme se přesvědčili, že se kvalita soupeřů po doplnění několika hráčů oproti podzimu zvedá. Nám se povedlo se štěstím vyhrát a v Prostějově se musíme na zápas soustředit od první minuty. Navíc defenzivní činnost nám v posledním utkání dělala velké problémy a musíme ji hodně vylepšit," sdělil své plány do utkání trenér Petr Procházka.