Odchovanci a hráči, kteří prošli mládeží FC Žďas, se o víkendu opět představili v nejvyšších soutěžích dorostu a žáků.

Další jarní víkend zastihl žďárské mládežníky opět v boji o ligové body. Pojďme se společně podívat, jak se jim dařilo o uplynulém víkendu. Z různých zdravotních či jiných důvodů ještě nenastoupili do svých zápasů Ondřej Mráček ve Zbrojovce Brno a Tomáš Vambera v Jihlavě.

Celostátní dorostenecká liga U19
V zápase 22. kola celostátní ligy dorostu U19 se v dresu Jihlavy proti Liberci objevil v základní sestavě Patrik Stoček. Vydržel na hřišti celý zápas, bohužel tým Vysočiny po prohře 1:2 drží z jedenácté příčky tabulky na sestupovou příčku minimální tříbodový náskok.

Celostátní dorostenecká liga U17
Lukáš Toman nastoupil ve 22. kole celostátní ligy dorostu U17 v dresu Zbrojovky Brno proti Českým Budějovicím. Na hřiště přišel v 58. minutě a podílel se na vítezství 3:2. Tomáš Sklenář v jihlavském dresu vstřelil branku do sítě Liberce a přispěl k nerozhodnému výsledku 2:2.

Moravskoslezská dorostenecká liga U19
Žďárský odchovanec Viktor Nevěčný musel v brance Jihlavy skousnout debakl v Kroměříži, kde jeho tým prohrál 1:7. Dominik Holec odehrál celý zápas. Do základní sestavy se ještě vešli Dominik Čejka a Jakub Seknička, ale oba byli ve 29. minutě vystřídáni. Tomáš Sklenář nastoupil do utkání ve 29. minutě. V pozici náhradního brankáře byl připraven Dominik Pavlík.

Moravskoslezská dorostenecká liga U17
Do základní sestavy se dostal ve vítězném utkání v Kroměříži (3:1) brankář Dominik Pavlík, Vojtěch Boháček odehrál první poločas. Ve druhém poločase zasáhli do utkání Petr Hanus a Šimon Krahula, který 78. minutě zavelel k obratu, když srovnal skóre zápasu na 1:1.

Moravskoslezská žákovská liga U15
V 1. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o titul objevil Šimon Sedlák, který odehrál proti Baníku Ostrava (2:2) celý zápas. V 1. kole Moravskoslezské žákovské ligy U15 se ve skupině o záchranu objevili v základní sestavě František Toman a Adam Staněk. V dresu Slovácka tak mohli sledovat prohru se Zlínem 2:3, po které mají náskok v tabulce na první sestupovou příčku šest bodů.

Moravskoslezská žákovská liga U14
Jiří Sláma byl v dresu Jihlavy u prohry 3:4 na domácím hřišti proti Baníku Ostrava.

1. liga dorostenek
V roli kapitánky týmu Pardubic se představila také žďárská odchovankyně Bára Smejkalová. Ta odehrála proti Slovácku celé utkání, ale prohře svého celku 2:3 nezabránila.